^_^

Monday, 15 February 2016

Bila tengok life orang.. sendu!

Bila tengok life orang,
Terkadang rasa macam..

"Oh senangnye tengok life dia, untungle"
"Senangnye dia dapat keja, untunglee"
"Besarnye gaji dia, untungle,"
"Mampu ye dia beli rumah, besar pulak tu, untungle.."
"Eh dia ni bulan lepas p korea, bulan ni p Paris, banyaknye duit, untungle.."
"Aik kejapnya dia tukar kereta untungle.."
"Eh cepatnya dia kawen, untunglee"
"Waw.. da ade anak dah dia, untungleee" 

dan bermacam-macam lagi..

Bila kita tengok diri sendiri..
Macam terkapai-kapai je lagi..
Masih berjuang untuk bertahan sementara tunggu gaji ujung bulan.. ahaha..
Masih berjuang untuk kedudukan kerjaya yang lebih stabil,
Masih berjuang untuk menghalalkan cinta yang entah tahun bila..
Masih itu.. masih ini.. dan tak terkira segala bentuk perjuangan..

Memang rasa down beb!

But..

Bila pikir-pikir..
Kita tak tau orang-orang yang kita rasa bertuah tu masalahnya macammana pula..
Ujiannya bagaimana pula..

dan, kita tak pulak hitung nikmat yang kita ada..

Ya Allah,
betapa tak bersyukurnya kita.. (maybe aku je.. >_<)
muhasabah diri..

Betapa terkadang kita ini mudah terleka dengan nikmat dunia..



2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

ujie othman said...

tepat sekali! Bahagia luaran boleh dilihat, bahagia atau tidak di hati, siapa yg tau? So...berbahagialah dgn apa yg kita ada, sambil berusaha mencapai impian kita.

*lama tak bersiaran ya Lia. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...