^_^

Sunday, 12 April 2015

2o15 buat aku..

12 april 2o15,
Jan,feb,mac... Dh pun lama berlalu.. Even bulan april pun dah hampir separuh bulan berlalu.. Hari demi hari aku rasa nak update blog pusaka ni.... Nak lepaskan semua yang telah lama terpendam.. Tapi semua tu angan2 je.. Hhaa.. Kesian... Kekangan masa.. Atau lebih tepat.. Malas!!. Oh no.. But today.. Tetiba aku rasa tergerak hati nak menulis.. Biarlah pendek.. Biarlah sempoi.. Biarlah nampak kaku atau apa2lah ayat yg sesuai.. Tapi aku nak lepaskan sikit demi sikit rasa dalam hati ni.. Ewahh.. Hahha.. So.. Let me begin my story...

Dalam masa hampir 4 bulan dalam tahun 2015 ni.. Ada beberapa prkara yg belaku dlm hidup.. N yg pasti sedikit sebanyak merubah juga diari hidup aku.. Maybe aku just pick bigger isu je la kot..

Satu..
Pasal keje.. Aku dah tukar seksyen.. Tukar bos dan tukar suma job description aku.. 2 taun beb keje ngn bos a ni.. Buat aku syg nk tglkn dia.. Mmg la. Kdg aku kutuk2 gak dia.. Benci sikit2.. Biasalah gado2 ngn bos. Bos ttp akan menang. Haha..bos is always right.. Kan?. N aku x sgka dia pun sebenarnya sedih hilang aku.. Wakakkakakaka.. Ok. Perasannn!.. But its real dude!. Dia
Sendiri mengaku.. Huhu. Smpai sanggup nk tkarkan org lain ganti aku.. But.. I take it as positive je la.. Lagi bnyk tmpat aku pegi.. Lagi bnyk kot pngalaman yg dpt aku kutip.. Insyallah.. So.. Bye bos.. ;)

Dua..
I meet someone.. Oh hoooo.. Aku x pnh mimpi pun akn jadi suma ni.. N x kan menaruh harapan yg tinggi sbb aku tau dan aku pnh rasa sakitnya bila jatuh.. Mula2 mmg kawan.. Tpi aku tpksa mengaku yg aku dh rasa treatment aku lebih dri sorg kwn.. But well.. Org jauh.. Jauh sikit je pun.. Haha. N aku rasa seram sejuk plak bila pikir lebih advance sbb aku n dia.. Errr.. Mcm langit n bumi.. Mcm 2 dunia brbeza.. N yes... Still kawan.. Tgok lah sejauh mana ia akan prgi.. Let it be.. Kita merancang.. Dan Allah jua sebaik2 penentu...

Tiga..
Alhamdulillah.. Sujud syukurku pada Allah.. Akhirnya aku jadi staff permenant jugak.. Walaweh... Dh lama sgt aku tgu pluang ni.. Huhu.. Lega.. Rezekiku maseh ada di sini.. Bila dah permenant.. So up sikit la montly paidnye.. Secara otomatiknye mampulah aku nk byr hutang ptptn secara konsistentnye.. Ahahahahahaha... Insyaallah.. Aku akn mula byr secara berhemah!!!. Hoho.. Seblum ni kdg byo kdg x.. Kikii... Tulah kan.. Setiap rezeki yang kita dpt.. Pasti ada rezeki org lain juga.. Aku ingat tu smpai bila2.. ;(

Empat..
Adala lagi.. Tpi biarle aku smpn sndiri je.. Next2 time ada masa n kerajinan.. Aku update lagi.. Insyaallah... 

Senyummmm selalu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...