^_^

Sunday, 18 October 2015

Dan kesekian kali..

Dan kesekian kali..
Hati ini terusik..
Biarpun puas sudah ku cuba menepis..
Dan setiap kali itu juga ia hadir..

Dan kesekian kali..
Sepi ini terisi..
Biar berkali ku tolak ketepi..
Dan setiap kali itu juga ia tetap disisi..

Dan kesekian kali..
Lara ini diubati..
Lukanya semakin kulupai..
Tapi bimbangku masih tiada bertepi..
Walau ia seolah memberi janji setia berdiri..
Ketakutanku tidak akan pernah terhakis walau dalam mimpi..

Dan kali ini..
ku kebalkan tembok hati ini..
Dan lihat berapa kuat ia mampu meroboh tingginya ego sekeping hati yg mati..

Dia... kamu.. aku..

Sunday, 31 May 2015

Melupus tentang dia


Melupakan memang sedih,
Tapi lagi sedih bila kau tak boleh nak move on bila asyik teringat tentang dirinya,

Here are some tips  on how you can applied when you are in the situation...


Delete semua contact number dia,
Delete semua conversation dengan dia selama ini,
Delete semua gambar-gambar dia,
Delete dan block wechat, facebook, Insta, 

Delete semua sumber komunikasi yang berkaitan dengan dia, 

Buang semua apa yang ada yang mengingatkan tentang dia,
Dan sekarang, apa yang ada, hanyalah kenangan antara kau dan dia,

Lambat laun, lupalah tu nanti..
Persoalannya..

 Mampu ke kau??

Kau kena kuatlah....
Kuat ok!..

Saturday, 30 May 2015

Mungkinkah kembali?


Dia hadir,
Dia menyayangi,
Dia merindui,
Dia mengambilberat,
Dia membuat kau merasa dunia ini hanya engkau yang punya,
Saat itu dalam hatimu, dalam hidupmu hanya dia..

Kau mencintai,
Kau mengasihi,
Kau mula memberi sepenuh hatimu,
Dan kau mula tenggelam dalam dunia cintamu..
Hanya kau dan dia..

Terkadang,
Yang indah itu hanya sementara
Biar bermusim bersama,
Hadapi segalanya,
Bila bukan ditakdir berdua,
Segalanya musnah,
Impian dan janji telerai sudah,
Berkuburlah semua harapan,
Yang tertinggal hanya kenangan..



Tahun berganti,
Dan  dia kembali,
Mengintai dan mencari,
Dan kau?
Apakah kau masih mempunyai rasa yang sama?
Cinta itu masihkah ada?
Lupakah kau tentang hatimu yang luka berdarah bertahun dahulu?
Dan bukan mudah untuk kau kembali berdiri teguh!

Mungkinkah kembali?
Atau,
Percaya pada hati,
Bahawa cinta yang mati,
Tak akan hidup semula...
Tak akan..







Sunday, 12 April 2015

2o15 buat aku..

12 april 2o15,
Jan,feb,mac... Dh pun lama berlalu.. Even bulan april pun dah hampir separuh bulan berlalu.. Hari demi hari aku rasa nak update blog pusaka ni.... Nak lepaskan semua yang telah lama terpendam.. Tapi semua tu angan2 je.. Hhaa.. Kesian... Kekangan masa.. Atau lebih tepat.. Malas!!. Oh no.. But today.. Tetiba aku rasa tergerak hati nak menulis.. Biarlah pendek.. Biarlah sempoi.. Biarlah nampak kaku atau apa2lah ayat yg sesuai.. Tapi aku nak lepaskan sikit demi sikit rasa dalam hati ni.. Ewahh.. Hahha.. So.. Let me begin my story...

Dalam masa hampir 4 bulan dalam tahun 2015 ni.. Ada beberapa prkara yg belaku dlm hidup.. N yg pasti sedikit sebanyak merubah juga diari hidup aku.. Maybe aku just pick bigger isu je la kot..

Satu..
Pasal keje.. Aku dah tukar seksyen.. Tukar bos dan tukar suma job description aku.. 2 taun beb keje ngn bos a ni.. Buat aku syg nk tglkn dia.. Mmg la. Kdg aku kutuk2 gak dia.. Benci sikit2.. Biasalah gado2 ngn bos. Bos ttp akan menang. Haha..bos is always right.. Kan?. N aku x sgka dia pun sebenarnya sedih hilang aku.. Wakakkakakaka.. Ok. Perasannn!.. But its real dude!. Dia
Sendiri mengaku.. Huhu. Smpai sanggup nk tkarkan org lain ganti aku.. But.. I take it as positive je la.. Lagi bnyk tmpat aku pegi.. Lagi bnyk kot pngalaman yg dpt aku kutip.. Insyallah.. So.. Bye bos.. ;)

Dua..
I meet someone.. Oh hoooo.. Aku x pnh mimpi pun akn jadi suma ni.. N x kan menaruh harapan yg tinggi sbb aku tau dan aku pnh rasa sakitnya bila jatuh.. Mula2 mmg kawan.. Tpi aku tpksa mengaku yg aku dh rasa treatment aku lebih dri sorg kwn.. But well.. Org jauh.. Jauh sikit je pun.. Haha. N aku rasa seram sejuk plak bila pikir lebih advance sbb aku n dia.. Errr.. Mcm langit n bumi.. Mcm 2 dunia brbeza.. N yes... Still kawan.. Tgok lah sejauh mana ia akan prgi.. Let it be.. Kita merancang.. Dan Allah jua sebaik2 penentu...

Tiga..
Alhamdulillah.. Sujud syukurku pada Allah.. Akhirnya aku jadi staff permenant jugak.. Walaweh... Dh lama sgt aku tgu pluang ni.. Huhu.. Lega.. Rezekiku maseh ada di sini.. Bila dah permenant.. So up sikit la montly paidnye.. Secara otomatiknye mampulah aku nk byr hutang ptptn secara konsistentnye.. Ahahahahahaha... Insyaallah.. Aku akn mula byr secara berhemah!!!. Hoho.. Seblum ni kdg byo kdg x.. Kikii... Tulah kan.. Setiap rezeki yang kita dpt.. Pasti ada rezeki org lain juga.. Aku ingat tu smpai bila2.. ;(

Empat..
Adala lagi.. Tpi biarle aku smpn sndiri je.. Next2 time ada masa n kerajinan.. Aku update lagi.. Insyaallah... 

Senyummmm selalu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...