^_^

Thursday, 9 January 2014

Mungkin sebab dia bos!!!

 
Mungkin sebab dia bos,
Semua benda kena rujuk dia dulu..
Dari hal kecik, sampailah isu besar Gua Mulu,
Semua kena pergi report dulu..
Kalau tak report dan dia dah dapat hidu,
Confirm kau akan kena bambu!

Mungkin sebab dia bos,
Cakap dia mengena ikut,
Jangan sesekali arahan tak diturut,
Asik melawan nanti confirm bonus kau sangkut!

Mungkin sebab dia bos,
Masalah personal pun terkadang jadi masalah bersama,
Kekonon biar dia tahu dan punya rasa yang sama,
Tapi harus juga berpada-pada,
Bimbang masalah x settle tapi kisah kau pula yang dijaja!


Haiii..
Kadang jadi bos ni bukan senang,
Apa kau buat tak semua orang akan pandang,
Baik sangat nanti ada orang tak senang,
Tegas  sangat pulak ada orang  cakap kau garang!!

 Apa yang penting,
Even kau bos atau pekerja biasa,
Orang berbudi, kau berbahasa,
Respect to jangan buat-buat lupa,
Jangan ingat kau akan selamanya menongkat dunia,
Kalau harini kau kat atas, esok lusa macammana?
Selamanya ke kau disanjung dipuja?

Kalau  harini kau hanya keje pomen atau pengemas meja,
Esok lusa make sure kau tingkatkan usaha,
Biar tak kaya raya,
Asal hidup hati senang bahagia..

Bos oh bos... ~
Bukan senang jadi bos !!!



3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

----- ----- said...

yeap sebb dia bos...

Ujie said...

Jadi bos...mmg bkn senang. Sib baik akak bkn bos! :D

Mama Safiy Arfan said...

mcm dh jadi pantun plak tu hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...