^_^

Sunday, 19 May 2013

May 2013, welcome sayang..


May 2013, mencatat sejarah dalam hidup aku. Kegembiraan yang tak terhingga bila apa yang diidam selama ni, tercapai jua. Even ada yang tersasar, tapi aku bersyukur jua dengan apa yang mampu aku capai setakat ni.
 




1 MAY 2013, - RABU
Selamat datang buat kekasih hati, WEEWEE... Hari pertama aku merasmikan sendiri kereta pertama yang didaftarkan atas nama aku sendiri. (deposit duit gaji pertama di department baru). Huhuhhu.. Lepas panas2 enjin mahirkan balik skill driving yang dah lama hilang, tempat pertama yang aku pergi is Jenderam Hilir, rumah abang. Thanks to my bro yang sudi jadi peneman setia.


Bukan senang nak bawak kua WEEWEE ni, siap gaduh2 lagi ngan dealer sebab ada beberapa prob yang berkaitan dengan bank yang aku wat pinjaman. Kat sini nak iklan sikit, buat kakitangan Bank Islam Cawangan Dang Wangi, Kl, bahagian pinjaman kereta, sila upgrade kualiti kerja anda. Upgrade sekali mesin faks, telefon dan peralatan pejabat anda. Sekian terima Kasih!. Aku malas nak cerita benda yang tak best, sikit2 dah la kot. Standartla tu, bukan semua orang sempurna, tapi ada benda yang kita leh improve, SILA IMPROVE..


5 May 2013- AHAD
Second journey to CAMEROON HIGHLAND. Percutian keluarga 3 hari 2 mlm yang menyeronokkan. Memang menggeletar la jugak bawak, even kat highway jer, tapi kecut jugak perut bila lalu kat selekoh2 jalan turun dari Cameroon ikut Tapah.. Selekoh tajam weiii... Alhamdulillah.. Semuanya selamat!!


18 May 2013 – AHAD
Pusing2 bandaraya KL, jalan petang kat Tasik Perdana.. Pertama kali WEEWEE bergesel dgn Mercedez pompuan cina. Calar panjang dari pintu driver ke tayar belakang.. GRRRRRR... Robek hati rasa, mujur jugak time to ada my bro, kalu tak, hadui... tak tau ler camno..


Next trip??.. ahaha.. x tau lagi.. Actually. Aku belum betul berani nak bawa jenjalan tanpa orang yang pro kat sebelah.. Ntah bila nak bawa WEEWEE g opis plak.. Maybe one fine day... 

Syukur sangat dengan apa yang aku ada, even dalam hati terbit rasa sedih sebab tak sempat nak bawa abah jalan2 dengan kereta sendiri.. Hm.. Special thanks to my 2nd bro sebab involved dari mula masa nak sign agreement keta, ambil kereta, sampai la mengajar bawa keta after a few years tak drive. Tq bro!..  n... mak jugak.. heee... maseh mak.. love u lah... tq jugak to my beloved family atas sokongan moral & fizikal.. heee... mumuah..





5 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

maria firdz said...

Wah... Tahniah... Moga jadi pemandu berhemah...

Hazmin Hamudin said...

Memang betul servis bank islam agak teruk dan cerewet. Nama je bank islam. tapi hanya pada nama. Saya pun dalam proses beli kereta myvi. Disebabkan ada buat loan lain, punya banyak cekadak bank islam ni. Serius meluat. Lepas tu SA tu try maybank, senang je lepas loan dan tak cerewet macam bank islam. kesimpulannya, bank islam hanya pada nama je. tapi servis hampeh.

Tia Fatihah said...

cun , kaler putih. tia ni entahlah bila nak merasa bawa kereta sendiri :)

HazeL said...

preve eh? brape rm ye skrg?

.ciknoey. said...

Wow..smart kaler putih.
Like ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...