^_^

Sunday, 7 April 2013

Beli Kereta.. Keperluan atau kehendak?



Banyak benda nak fikir kalau nak beli kereta. 


Proton Saga FLX

Perodua Viva

 
Manual atau auto?
Letak Down Payment atau tak perlu?
Smart Car atau Ekslusif car?
Kereta  Nasional atau Import?
PERODUA atau PROTON?
Untuk kemudahan atau kemewahan?
Kepuasan diri atau pandangan orang lain?
Payment Jangka pendek atau jangka panjang?
Yang paling penting..


MAMPU BAYAR ATAU TIDAK?????



6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

a i m z said...

keperluan itu adalah kenderaan.
kehendak pulak yg selebihnya. apapun, pilihlah yang terbaik. istiqarah dulu.. :)

HazeL said...

KERETA mmg perlu untuk kemudahan zaman sekarang :)

shida said...

keperluan....senang nak kemana2...
tp tgk kemampuan la...
:)

Ujie said...

mmg keperluan.
tapi utk fresh grad ni elokla cari yg komitmen bulanan rendah. Beli time nak raya biasa ada mcm2 promo yg menguntungkan kita.

kyo_9 said...

banyak lagi ke beza RM kereta auto ngan manual skang ni?

Aishah Jahirah said...

kereta dah jadi keperluan lia zaman sekarang ni...bukan kehendak lagi..xde kete patah kaki nak gerak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...