^_^

Saturday, 16 March 2013

Jodoh dari keluarga?


Dari dulu aku tak pernah percaya jodoh yang ditetapkan oleh keluarga. Bagi aku itu semua dah tak relevan lagi pada zaman millennium ni. Mungkin pemikiran masa tu terlalu sempit dan perasaan muda belia plus remaja yang baru nak belajar tentang hidup.

Tapi bila dah masuk usia dewasa ni, perasaan tu dah mula berubah. Pemikiran pun dah terbuka sikit.  Apatah lagi bila dah melalui beberapa cerita love story yang agak meruntun tangkai hati. (standart ler tu kan? )

Baru-baru ni aku dapat tahu seorang kawan yang agak rapat la juga tiba-tiba tunjuk gambar cincin. Rupanya dia telah dirisik. 





Alhamdulillah.Katanya tak pernah plan pun. Dia pun dah penat nak bercinta asik tak kekal. Tapi bila keluarga belah lelaki datang, katanya nak kenal-kenal, terus bawa cincin merisik. 
Bulan depan bertunang dan hujung tahun ni nikah.

Mudah bukan?.. Tak perlu nak bercinta lama-lama macam nak rak, tapi putus jugak.. huahuahau... Tahniah la yer buat kamu..

 Aku??.. errr... Itu aku serah je pada pemilik hati ini. Malas sudah mahu fikir.. hee...


 


4 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

biela bell said...

alhamdulillah..
bell suh familyy carikkan je jodoh utk bell tapi diorg suh bell carik sendiri.. sbnrnya mls nak pk psl menda nie..

kita doakan kak lia punya turn pulak eh lpas nie.. ;)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

sesungguhnya pilihan keluarga itu terbaik... seronoknyaaa kawan bell tu.. ena bertunang ni pun atas dasar pilihan keluarga.. namun duri ranjau dlm bercinta tu lumrah la kan... hhuuuuu

a i m z said...

jodoh dari keluarga...lebih baik rasanya..

Aishah Jahirah said...

akak pn dah penat....kdg2 nak serah pada family,tapi tiba2 rasa xready..unknown perasaan sendiri pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...