^_^

Wednesday, 13 March 2013

Hari terduga..


Balik kerja semalam perasan sepasang kasut Nike aku dah tak ada kat tempat biasa.. 
Cari punya cari, sah dah kena rembat... 
Belum masuk rumah dah menitik air mata.. 
Itulah kasut paling mahal pernah dibeli seumur hidup!!.. 
Dugaan....

Bangun pagi ini, sedar2 dah aku dah terlewat bangun.. 
Jam tunjuk 6.45 pagi waktu yang sepatutnya aku dah kena tunggu bas.
 Dugaan... 

Turun dari katil tergesa-gesa dan aku terjelepuk jatuh.. 
Lutut jadi lembik tak boleh berdiri!.. 
Ya Allah... Kenapa dengan kaki ni???..
 Dugaan.. 
1o minit lepas tu Alhamdulillah ok balik.. 
Terima kasih Allah.. 

Masa siap-siap keluar dari rumah terus nampak bas,
 aku tahan bas tu, tapi bas tak nak berhenti... 
Aku sakit hati... 
Dugaan.. 

Sebab dah lambat aku pun tahan teksi.
 Lepas tu baru sedar dalam wallet tak ada cash!!!!!.. 
Ya Allah... Dugaan... 

Mujur ada emergency money yang berlipat celah zip handbag.. 
Terima kasih Allah.. 
Alhamdulillah..

Mujur sepanjang hari dekat office tak ada apa yang luar biasa berlaku... 
Hmmm..

Mungkin ini dugaan untuk aku demi hari esok... 
Sebab esok ada interview!!!!!.. 
Ya Allah.. 
Permudahkanlah urusanku... 
Teguhkan keyakinan diri ini untuk menjawab semua kemungkinan dengan baik... 
Amin..


8 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

a i m z said...

nerves kot..huhu..
buat yg terbaik!

HazeL said...

interview di mane Lia?

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Kesiannyaaa lia.. dengan kasut hilang.. memang tak guna siapa yang rembat tu.... hurmmmm

Lia Irdelia said...

@Hazel
- interview at one of DFI banking... :)

Telor Power said...

Semoga dipermudahkn segala urusan. Lia.


smlm dtg xbley komen. Hari boleh dah

hana hadi said...

alahai.. dugaan.. lepas inteview ok la tu..

Aishah Jahirah said...

mujur disebalik dugaan tu tetap dipermudahkanNya....camne intebiu?

Aishah Jahirah said...

mujur disebalik dugaan tu tetap dipermudahkanNya....camne intebiu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...