^_^

Tuesday, 19 February 2013

Just like him..

Awak....
Saya nampak awak..
Dalam Lrt Dang wangi.
Mata, bibir,iras wajah memang saling tak tumpah..
Macam awak..

Saya pandang awak lagi..
Biar pun dari pantulan cermin yang gelap,
Saya masih boleh nampak wajah awak..
Betul-betul berdiri sebelah saya..

Orang ramai balik kerja bersesak..
Lrt semakin padat..
Saya tercari-cari awak..
Saya intai-intai di celahan manusia..
Fuh lega..
Saya masih boleh lihat awak..
Awak pandang saya..
Saya pandang awak..
Cepat-cepat saya tunduk..
Muka saya merona merah..
Saya boleh rasa darah naik ke muka.
Saya malu..

Dua tiga minit lepas tu..
Saya curi pandang lagi..
Saya nampak bibir awak..
Raut wajah awak..
Awak..
Awak ke tu?..

Ya Allah...
Cepat-cepat saya tersedar..
Itu bukan awak..
Itu bukan awak..
Bukan awak..

Menitik airmata saya..
Terlalu rindu pula rasanya.
Dalam kesesakan orang ramai petang ni,
Tak mampu menahan airmata saya dari berguguran..



Saya pandang lagi wajahnya..
Kelu rasa lidah ini...
Terasa sangat macam saya pandang awak dulu..
Tapi pandangan mata dia tak sama macam awak pandang saya...
Itu saya pasti..
Amat pasti...

Awak..
Memang susah nak lupa..
Mungkin saya cuba..
Dan sedikit sebanyak ada kesannya..
Tapi..
Hari-hari saya lalu depan tempat kerja awak.
Macammana?..

Setiap kali lalu..
Saya tak akan lupa..
Doa untuk awak..
Moga awak sentiasa bahagia..
Dan aman di sana..

Tapi..
Kalau esok saya terserempak dengan dia lagi..?
Macammana awak..
Harap saya kuat...
Kuat untuk tidak lagi bergenang lagi.
Macam tadi..

Bila terkenang-kenang..
Sebak hati saya..
Al-fatihah buat awak..
 

A guy who wearing kemeja berjalur coklat putih dalam Lrt Dang Wangi ke Gombak jam 6.30 ptg, 
18 feb 2013.. Maaf... Kamu mengingtkan saya pada seseorang...




6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

KY said...

kirimkan doa buatnya..Al-fatihah

Shaiful Zaidi said...

al-Fatihah. .

✿A I N A A✿ said...

sebak ena mmbaca ayat2 sis ni.. hurmm.. Al-Fatihah untuk arwah... =)

Lady Windsor said...

sekurang-kurangnya masih ada peluang melihat wajah yg seiras walaupun si dia itu pastinya tidak mengetahui kan..

a i m z said...

terkesan dihati..

the malay male said...

time will heal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...