^_^

Saturday, 23 November 2013

Usah bertanya lagi..

satu soalan..
ada kemungkinan punya banyak jawapan..

satu soalan..
ada kemungkinan punya banyak penemuan..

usah bertanya..
andai jawapan yg bakal diberi itu kau tahu tidak mampu memuaskan hatimu..

usah bertanya..
andai persoalan itu kau tahu akan menyebabkan hati yang kau tanya akan terluka..

usah bertanya..
andai satu jawapan itu..
belum cukup tepat seperti yang kau mahu..

usah bertanya..
jika kau sendiri tak mampu menjawabnya andai soalan yang sama ditanyakan pula padamu..

usah bertanya..
jika ia sekadar pertanyaan yang tidak ingin kau dengar jawapannya..
usah bertanya..

soalan yang sama berulangkali..
jika ia hanya akan menambah luka di hati..


Sunday, 17 November 2013

Mungkin Bukan Dia

Hati yang beku..
kini terusik..
ada sesuatu pada dirinya..
yang membuat aku berhenti untuk menoleh..
tapi mungkin bukan dia..
kerana satu peristiwa..
satu hubungan tercipta..
biarpun tidak terlalu istimewa..
semakin lama seolah memberi harapan..
tapi mungkin bukan dia..


 
antara aku dan dia..
ada satu garisan..
penyambung dan pemisah..
sokongan dan tentangan..
dan mungkin bukan dia..
kerana satu garisan..
yang ada hitam dan putih..
yang wujud semua kemungkinan..
dan semakin meyakinkan..
mungkin bukan dia..
dan..
semakin hati ini membeku..
kerana ku tahu..
itu bukan dia..


Friday, 6 September 2013

Sekeping hati itu..


Sekeping hati itu,
Sepi,
Enggan lagi ditemani,
Biarpun telah lama segalanya terjadi,
Memori tetap setia di sisi..

Sekeping hati itu,
Kering dan gersang,
Kosong dan melayang,
Tiada sekelumit rasa mahu menyayang dan disayang..

Sekeping hati itu,
Saat ada hati-hati lain yang mula mengintai ,
Hati itu tetap diam membeku,
Keras dan kaku..




Sekeping hati itu,
Disapa sang bayu,
Membawa khabar angin lalu,
Terpautnya pada sekeping hati itu..

Biarpun beku, kaku dan layu,
Akan tiba masanya,
Sekeping hati itu,
Akan kembali mekar..
Saatnya mungkin akan tiba..
Tapi entah bila..


Friday, 23 August 2013

Aku tetap menulis..




Aku..

berbicara sendirian..

ditemani rasa dan keadaan,

yang selalu hadir bersama,

dalam suka mahupun kesedihan..



Aku..

menulis dari hati,

melontarkan apa yang terlintas dinurani,

dalam sepi dan sendiri..




Aku,

akan sentiasa begini,

menulis walau tak pernah dikenali,

berbicara  melalui papan kekunci,

mencatat apa yang terbuku di hati,..

muncul berselang seli..

dalam ada dan tiada..



Aku masih di sini..




Saturday, 1 June 2013

Mereka takkan mengerti


Apa yang kau rasa,
Apa yang kau alami,
Apa yang kau fahami,
Ada ketikanya,
Biarkan saja menjadi rahsia hati..

Ya, kamu..
Kamu yang sedang membaca ini,
Tahukah kamu mengapa?..
Kerna,
Sakit yang kau rasai,
Luka yang kau alami,
Hanya kamu yang mengerti,
Bukan dia,
Bukan mereka,
Hanya kamu.
Hanya kamu yang tahu..



Mereka bisa mengatakan ia perkara biasa,
Lumrah kononnya,
Atau kata mereka,
Kamu ini lemah orangnya,
Lembik lutut saat digoncang dunia,
Ah, itu kata mereka,
Mereka takkan pernah mengerti apa yang kau rasa,
Kerna itu mereka bisa berkata apa saja..

Meluahkan kata pada yang tidak mungkin mengerti,
Pastinya akan menambah sakit di hati,
Itulah hakikatnya.
Yang harus kau terima.

Terkadang,
Sakit itu,
Biar saja menjadi rahsia,
Kerna dengan berbicara pada ruang yang salah,
Adakalanya bisa membunuh mati semangat dirimu..
Ya, percayalah..





Wednesday, 22 May 2013

Ada saatnya..


Ada saatnya kita terasa berlapang dada,
Tertawa dan gembira,
Menikmati detik bahagia,
Oh... Indahnya..

Ada saatnya,
Tika ada duri dalam hati,
Halus lagi tajam menusuk,
Tertembus hingga tak kelihatan lagi,
Sakitnya terasa begitu mencengkam,
Oh, tidak tertahan jiwa merasa.

Ada saatnya,
Luka menitik darah,
Merah yang pekat namun tak nampak di mata,
Hanya mengalir deras di dalam dada,
Oh, hampa dan kecewa.
 

 google

Ada saatnya,
Yang berdiri megah, juga kan runtuh,
Yang besar dan sasa, juga kan tersembam menyembah bumi,
Yang kuat juga akan lemah,
Apabila tiba tika dan saatnya.

Ia pasti tiba,
Yang berbeza hanyalah masa, sebab, akibat dan penyelesaiannya..

Sunday, 19 May 2013

May 2013, welcome sayang..


May 2013, mencatat sejarah dalam hidup aku. Kegembiraan yang tak terhingga bila apa yang diidam selama ni, tercapai jua. Even ada yang tersasar, tapi aku bersyukur jua dengan apa yang mampu aku capai setakat ni.
 




1 MAY 2013, - RABU
Selamat datang buat kekasih hati, WEEWEE... Hari pertama aku merasmikan sendiri kereta pertama yang didaftarkan atas nama aku sendiri. (deposit duit gaji pertama di department baru). Huhuhhu.. Lepas panas2 enjin mahirkan balik skill driving yang dah lama hilang, tempat pertama yang aku pergi is Jenderam Hilir, rumah abang. Thanks to my bro yang sudi jadi peneman setia.


Bukan senang nak bawak kua WEEWEE ni, siap gaduh2 lagi ngan dealer sebab ada beberapa prob yang berkaitan dengan bank yang aku wat pinjaman. Kat sini nak iklan sikit, buat kakitangan Bank Islam Cawangan Dang Wangi, Kl, bahagian pinjaman kereta, sila upgrade kualiti kerja anda. Upgrade sekali mesin faks, telefon dan peralatan pejabat anda. Sekian terima Kasih!. Aku malas nak cerita benda yang tak best, sikit2 dah la kot. Standartla tu, bukan semua orang sempurna, tapi ada benda yang kita leh improve, SILA IMPROVE..


5 May 2013- AHAD
Second journey to CAMEROON HIGHLAND. Percutian keluarga 3 hari 2 mlm yang menyeronokkan. Memang menggeletar la jugak bawak, even kat highway jer, tapi kecut jugak perut bila lalu kat selekoh2 jalan turun dari Cameroon ikut Tapah.. Selekoh tajam weiii... Alhamdulillah.. Semuanya selamat!!


18 May 2013 – AHAD
Pusing2 bandaraya KL, jalan petang kat Tasik Perdana.. Pertama kali WEEWEE bergesel dgn Mercedez pompuan cina. Calar panjang dari pintu driver ke tayar belakang.. GRRRRRR... Robek hati rasa, mujur jugak time to ada my bro, kalu tak, hadui... tak tau ler camno..


Next trip??.. ahaha.. x tau lagi.. Actually. Aku belum betul berani nak bawa jenjalan tanpa orang yang pro kat sebelah.. Ntah bila nak bawa WEEWEE g opis plak.. Maybe one fine day... 

Syukur sangat dengan apa yang aku ada, even dalam hati terbit rasa sedih sebab tak sempat nak bawa abah jalan2 dengan kereta sendiri.. Hm.. Special thanks to my 2nd bro sebab involved dari mula masa nak sign agreement keta, ambil kereta, sampai la mengajar bawa keta after a few years tak drive. Tq bro!..  n... mak jugak.. heee... maseh mak.. love u lah... tq jugak to my beloved family atas sokongan moral & fizikal.. heee... mumuah..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...