^_^

Sunday, 25 November 2012

Bukan salah hati

Bukan salah hati..
Andai jatuhnya sayang pada seseorang..
Bukan salah jiwa,
Andai merasa tenang saat terkenang,
Salahnya terjadi jika insan disayang-sayang,
Sudah menjadi miliknya orang..

Ya,
Kumbang bukan seekor,
Dan bunga bukan sekuntum..
Itu semudah katanya orang..
Hakikatnya..

Terkadang,
100 ekor kumbang ,
Tak akan sama dengan yang seekor itu...
Dan..
1000 kuntum bunga,
Tak akan sama harumnya dengan yang sekuntum itu..


 Gambar google~

Maka..
Biarkan saja si Luncai terjun dengan labu-labunya..
Kerana...
Hanya jauhari yang mengenal manikam..
Oleh itu..
Menarik rambut dalam tepung,
Rambut jangan putus,
Dan tepung jangan pula berselerak..

Jadi,
Tak akan ada hati yang terluka ..
Kan?..

Motif?..
Jaga pasangan masing-masing sebaiknya..
Jika dia memandang yang lain..
Mungkin...
Ada sebabnya????
Ohhh....

 Tersenyumlah.. 
Memberi bahagia pada orang lain juga satu kebahagiaan bukan?
^__^



5 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

.ciknoey. said...

suke sgt2 entry ni!!! rase nk bg kat sorg ni...huhu

Ujie said...

kalau pasangan berubah, walau tak banyak..mesti ada sikit kesalahan dari kita.

jaga hubungan & panjatkan doa moga bahagia selalu. cinta akan layu tanpa usaha dari kedua pihak.

a i m z said...

1000 pon xda yang sama ngan yang sekor tu..

Syahira Adisa said...

dear. nice entry! rasa nak copy jee then paste kat blog. however. betul tu. tapi jodoh semua allah dah tentukan. insyaallah dia akan jadi milik kita (:

Aishah Jahirah said...

kena nilai balik diri la ye...betol gakkan.mgkn ada yg xkena n perlu diperbaiki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...