^_^

Monday, 24 September 2012

Cerewetkah aku?




Aku rasa aku orang yang simple je..

Tapi dalam banyak hal,
Rupa-rupanya aku ni banyak songeh jugak..
Kesian insan sekeliling aku..
Terpaksa hadap jugak..
Perangai aku yang serba tak kena ni..
Cerewetkah aku?

Aku tak suka tengok pinggan mangkuk ada dalam sinki..
Setiap kali lepas makan,
Kalau boleh,
Semua orang harus basuh pinggan sendiri..
Kosongkan sinki..
Cerewetkah  aku?

Aku tak suka cadar dalam bilik tak tegang,,
Setiap pagi mesti kemas tersusun..
dan juga setiap malam sebelum masuk tidur..
Cerewetkah aku?


 Gambar -google~

Aku paling pantang kalau barang-barang aku berusik..
Tak suka!..
Even bergerak sikit pun aku boleh perasan,,
Cerewetkah aku?

Aku paling tak suka kalau benda yang aku tahu aku letak kat situ,
Dah beralih tempat...
Argghh,,, stress..
Kalau dah pakai,
Haruslah pandai simpan semula..
Cerewetkah aku?..

Aku bukanlah rajin mana pun..
Sama je ngan orang lain..
Kalau tiba time malasnya,
Aku boleh jadi orang paling malas dalam dunia..
Tapi kalau mood rajin tiba,
Jangan tegur..
Nanti satu benda tak jadi..

Aku boleh jadi stress sepanjang hari kalau stress sebab benda simple macam ni..
Cerewet kah aku?..

Maaf .. ini lah aku..
Aku yang complicated ..~

6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Telor Power said...

itu bukan cerewet la lia...itu rasanya sikap yg bagus.

HazeL said...

nampak sgt Lia tgh stress nie...
Smua sikap di atas ade pade akak juge :) kdg2 rase kite terlampau cerewt, tapi sbnrnye tak...relax k..

Ujie said...

Itulah namanya ada aturan hidup. Akak pun gitu gak. Cuma kena kurangkn rasa tension tu..anggapla cara hidup msg2 berbeza.

*akak lg cerewet..mknn suka yg panas/baru msk je.

Lady Windsor said...

sist ok jer tu...akak pun gitu kadang-kadang..

aimie amalina said...

itu lah diri kita.. ;)


comei je saya ase
kekekkekeke :p

Aishah Jahirah said...

erm setiap org ada sikap masing2 lia...akak pun sama je camtu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...