^_^

Tuesday, 14 August 2012

Aku bukan sesiapa

Aku bukan sesiapa bagi kamu,
kamu,kamu dan kamu
Hanya seorang kawan,
Seorang kawan yang biasa..

Terkadang,
Kita mula jatuh sayang dengan mereka yang rapat dengan kita,
Tapi baru ku sedari,
Bukan semua orang yang kita sayang,
Boleh menyayangi kita sebagaimana kita sayang padanya..

 gambar google ~

Terkadang,
Kita saja yang mengingati,
Kita saja yang merindui kenangan yang ada,
Sedangkan mereka,
Ternyata,
Mungkin tidak pernah mengingati hadirnya kita,
Dalam musim-musim yang telah lalu..
 
Aku belajar sesuatu,
Usah terlalu mengingati mereka yang jauh,
Yang jauh itu mungkin sedikit demi sedikit telah melupakan,
Usah terlalu berharap dengan mereka yang wujud pada kenangan lalu,
Itu cuma musim yang telah berlalu..

Hargai mereka yang di depan mata,
Bukan bermaksud melupakan yang lalu,
Tapi menyiapkan diri agar tidak terlalu melukai hati,
Saat melihat hakikat yang nyata..

Aku bukan sesiapa...



5 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Miss Red Apple said...

yer...bbtol tu.. kdg2 kita jer yg ingt dia tp dia xpenah nk ingt kita..

btw, kak xmau buat novel ker? kak bgus tau dlm bidang penulisan..

anGah said...

kamu bukan siapa siapa padaku.. aku juga bukan siapa siapa padamu.. ekeke

Ujie said...

Begitulah adatnya..mengharap pd manusia, hampir selalu dikecewakan!

nuha said...

nice..:)

Jintan Merah said...

salam dik, terima kasih. Akak dah dapat invitation interview 28hb ni kat dataran takaful. Huhuhuhu... boleh bagi tips sket tak utk english assesment? Akak takut lah tak pass english assesment tu nti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...