^_^

Sunday, 22 July 2012

Makan Indian Style



Last Friday, a day before fasting month, we all  group Brilliant seramai 20 orang under Mr Logha keluar lunch area Masjid Jamek. 
Yang bestnya, semua di sponsored oleh Mr Logha. Terbaiklah!!!!.. Thanks a lot yer sir.. 
Makan nasi beriani beralaskan daun pisang dan menggunakan tangan!!!. 
Jangan tak percaya, member2 yang berbangsa cina juga turut menggunakan tangan. 
Jum layan gambar-gambar snap using cikai phone di bawah.. heheh.. 


Meja dah di reserved special for us, TQ Mr Logha..



Lauk pertama yang diletak atas daun pisang, nice presentation.




Antara lauk-lauk tambahan, ikan goreng, sotong dan daging sampai tak termakan-makan



Nasi yang aku pilih, nasi beriani dengan mutton, (kalau nak nasi kosong pun boleh). Siap ada telur rebus, papadom, dan bawang racik.



Nasi beriani yang dah dicampur dengan daging, sedap sangat tapi agak spicy.. mungkin sebab rempah ratus yang digunakan



Yang ni pulak, nama dia payasam, rasa dia???? Lebih kurang macam manisan la, agak manis dan terasa jugak rempah ratus dalam dia, kalau minum sampai habis, akan terasa kismis dan biji gajus dalam dia



Yang ni pula, nama dia rasam. Ala-ala tomyam sebab agak spicy... makan dengan nasi. Aku suka rasa dia, sebab terasa masam-masam pedas gitu..



Lepas makan, daun pisang harus ditutup dengan melipatkan bahagian yang atas kebawah. Itu tandanya kita dah habis makan. Memang kenyanglah..




Inilah dia restaurant yang we all pergi tu.. Area LRT Masjid Jamek..

To those yang teringin nak rasa masakan India, bolehlah try restaurant ni.. Terbaik!!..


16 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Aisy Nasiha said...

Lia, nampak bestnya. Akak penah mkn beramai ramai satu family kedai mcm ni di tanah merah, kelantan. Meriah..

Lia Irdelia said...

@ k.Aisy Nasiha,
tq for your comment,
but, saya x dpt access blog akak,
is it private?..

tq so far.. :)

Telor Power said...

nampak mcm meriah kan makan beramai2

Yumida said...

baiknye mr logha...beznye dpt mkn2
unik la pinggan tu..guna daun pisang je...lauknya mengancam!
follower ke 1058

MulutPayau said...

sedapnya...!!! ...dah lama akak tak makan masakan India...

Ujie said...

lauknya meriah sgt. mcm2.

KY said...

KY berkenan ikan tu heee

Aishah Jahirah said...

banyak lauk pauk dia...makan dlm daun pisang ni aroma dia lain sket..
slmt menjalani ibadah puasa lia...;)

Kesuma Angsana said...

KA pown suka mkn atas daun pisang but bukan kat kedai lah tapi kat rumah sendiri hehehe... slam kenal n dah follow u ye 1061

dyabunga said...

nak try lh mkn kt situ..hihih

aimie amalina said...

geng eskeeemmm!
lama x bertndg ke mari
bz sgt ;(
huuuu

amboii..meriahhh nye
nasib sy pose rini
heee

selamat berpuasa shabat ;)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is reti makan maruku ja (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tersinggah lagi (^___^)

~AmyLiana86~ said...

wah best makan dalam daun pisang..amy penah makan tp masakan tganu tp dalam daun pisang gak..=)

Mr.Clive said...

ni konpem byk nasi ni...eheheheh :P

Lea Isnawi said...

fuhhh nasib baik bukak blog ni time malam
kalo x tergugat iman gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...