^_^

Saturday, 21 July 2012

Kisah Satu Ramadhan



Hari pertama puasa, terlewat bangun sahur. Rasanya dah kunci jam pukul 4.30, tapi tak sedar pulak, jam 5.15 am baru terbangun. Kira ok lah tu. Sunat melewatkan makan sahur. Tapi mujur nasi dan lauk semua dah siap masak malam semalam, jadi sempat lah menjamah nasi untuk sahur. Harapnya esok boleh bangun lebih awal, jadi tak perlu tergopoh-gopoh.

gambar google~

Menarik hari ini, dapat  hadiah sebentuk cincin dari my sister.. Macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya. Pilih punya pilih akhirnya dapat juga yang boleh tersarung dijari. Susah rupanya nak memilih cincin ni, Yang kita berkenan, saiz tak sama. Boleh je kalau nak alter, tapi leceh la. Jadi ambil yang dah siap saja. 

Pertama kali memilih cincin sendiri, terasa sangat siksa.

Sebab? Tak pandai buat pilihan, semua rasa cantik, tapi tak sesuai dengan jari. Alahai.. em. hehe.. Apa-apa pun, terima kasih banyak yer my sis Ms Ina. Hehehe... entry ini khas untuk kamu.. Mumuah.... hehe..

p/s : Emas sekarang makin mahal.. Even tak berapa berminat dengan barang kemas, tapi kadang-kadang pakai juga.. Orang cakap cincin itu pemanis jari.. orang lah cakap.. hehhe..


7 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

KY said...

alahaiii..hari pertama dah lewat? hahahhaa

KY lagilah tak suka pakai barang kemas, rimaslah..susah ek pilih cincin? kalau macam tu susahlah nanti nak pilih cincin kawin heheee

Aisy Nasiha said...

Wah, bestnya dpt hdiah cincin.. Hari pertama tak biasa lg, akak pun mula2 nk bgm terasa liat je. Alhamdulillah sahur ke dua cepat je nk bgn.

Aishah Jahirah said...

akak xminat brg kemas.tp elok gak sape suka brg kemas.blh jdkan pelaburankan....

aimie amalina said...

awwwwww
rezeki ramadhan ;)

nak cincin jugaaaakkkk
hehehehe

AriF FaZDiLaH said...

cincin.cincin...sapa nak beli cincin

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

betui.. penat kalau nak pilih cincin (^___^)hehe

Mr.Clive said...

syukurr syukurr syukurrr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...