^_^

Friday, 20 July 2012

FSTEP batch 9 Intake – Now open!



Tawaran untuk semua graduan lepasan ijazah yang berminat untuk menyertai sektor perbankan kini dibuka. Jika anda memenuhi semua syarat dibawah, 
usah lepaskan peluang ini kerana peluang yang baik hanya datang pada mereka yang berusaha menjadi yang terbaik. 
Bukan senang nak menempatkan diri dalam sektor perbankan tau =)


FSTEP- Batch 9 intake is now open!!!!

gambar google~



Apa itu FSTEP?
FSTEP atau Financial Sector Talent Enrichment Program adalah idea Gabenor Bank Negara Malaysia iaitu Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz yang diuruskan oleh Institut Bank-Bank Malaysia. 
Objektifnya untuk melatih dan menyediakan graduan berkaliber untuk pekerjaan di institusi perkhidmatan kewangan.

Menarik tentang FSTEP
Anda dibayar elaun bulanan sebanyak RM 2,200. 
Satu tahun latihan merangkumi 6 bulan dalam kelas &
 6 bulan lagi latihan disektor perbankan. (Bergantung pada bank/institusi kewangan yang menaja anda.). Merasai pengalaman latihan OUTWARD BOUND di lumut , perak. (uish... memang terbaik!!!)

Syarat-syarat
Berumur tidak lebih 30 tahun, Fasih berbahasa Inggeris, CGPA 3.25 dalam sebarang bidang pengajian. 

Berminat? 

Tarikh tutup
15 Oktober 2012


p/s : sekadar memberi info pada graduan yang berminat dalam banking industri.. :)

12 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ujie said...

Lia tak apply?

Lia Irdelia said...

@k.ujie ~
tq for asking,
sy 1 of the participant..
=)

.ciknoey. said...

interested. tp cgpa tu x lepas nk participate.. :'(

fara said...

untuk deg je ke ek..?

Aishah Jahirah said...

rmai kwn2 akak x FSTEP..hehee

Lia Irdelia said...

@cik noey~
cgpa 3.0 boleh, tpi ada xtra kurikulum.. try jer..

@Fara~
yup.. utk lepasan degree jer.

@k.aishah ~
akak pun sama ker?.. hehhe

aimie amalina said...

wow!
kire sy bole la jugak mohonkan?
hehehehe

Mr.Clive said...

woooohoooo! :D

Jintan Lady said...

akak nak join program ni, tp akak nak tanya sikit lah dik, tempat tinggal disediakan tak? Satu lagi, pusat latihan dia kat mana? Kena duduk KL ke?

Lia Irdelia said...

@Jintan Lady
~ apply la, skarang pun interview dah jalan, tapi masih dibuka..
tempat tinggal x der la kak, kena cari rumah sewa sendiri.. Latihan dekat dataran takaful KL, area pasar seni, dekat je dgn LRT.. Monorel pun ada..

aien noor said...

Salam...sy slh seorg yg akn di interview...lau x keberatan, blh x sy thu ape soalan2 yg di tanye ek mse interview tu??...huhu

Jintan Merah said...

salam dik, terima kasih. Akak dapat invitation interview 28hb ni kat dataran takaful. Huhuhuhu... boleh bagi tips sket tak utk english assesment? Akak takut lah tak pass english assesment tu nti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...