^_^

Sunday, 17 June 2012

Aku budak FSTEP



Setelah hampir 2 bulan bergelar FSTEP-ian, baru harini terasa nak menulis tentang ia. Sebenarnya dah lama nak tulis, tapi kekangan masa dan komitmen , maka ia tertangguh dan tertangguh lagi.. 

Apa yang aku rasa?.. Bestlaaa, dapat belajar macam-macam.  Tambah sikit pengetahuan pasal dunia kewangan dan perbankan. Sebelum ni, memang aku zero knowledge pasal benda ni, sekarang ni, even tak berapa nak mahir lagi dengan term banking, Investment, Financing, dan macam2 lagilaa..  at least ada sikit yang melekat dalam kepala. 



 gambar- google

Melalui FSTEP, aku berpeluang menjejak kaki ke Bank Negara dan Bursa Malaysia, kenal dengan beberapa leader dalam banking Industry, belajar dengan sifu dari British Council, dapat ramai kawan2 yang sangat educated terdiri dari pelbagai kaum dan paling best, merasai pengalaman OBS (Outward Bound School).. 

Semuanya ada ceritanya tersendiri, dan kalau ada free time, adalah nanti post aku pasal pengalaman yang aku rasai ni..Insyaallah. =)




4 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Yatie Awang said...

wah...pengalaman yg baguskan..

Aishah Jahirah said...

kawan2 akak ramai x fstep....semoga berjaya lia...;)

Jintan Lady said...

salam dik, akak berminat lah nak join program ni, tp cuma nak tahulah, program ni pusat latihan dia kat mana ek..? Akak duduk Johor, kalau akak dapat, maknanya akak kena pegi KL ke? Tempat tinggal disediakan tak?

Lia Irdelia said...

@jintan Lady
~salam kak..
interview dan latihan di kl.. area pasar seni.. tempat tinggal kena arrange sendiri kak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...