^_^

Wednesday, 30 May 2012

The power of power suit



Apa itu power suit?
Ia adalah sepasang pakaian formal ala-ala korporat..
Macam yang kita selalu tengok kat drama melayu cerita korporat tu..

Yang pakai kot/ blazer/ suit..
Pernah tengok orang pakai power suit?
Confirm pernah kan..

Pernah pakai?..
Bergantung pada kerjaya anda..
Jika anda bekerja dalam bidang yang berhadapan dengan ramai orang,
Berurusan secara formal dalam majlis atau acara tertentu,
Ada seharusnya ada dan perlu ada Power suit..

Kenapa?..
Imej dan prestij..
Perlu ke?
YA!!!..


Contoh power suit bagi lelaki
-google-


Contoh power suit bagi perempuan, smart kan?
-google-


Yang ini pula contoh untuk skirt labuh, untuk pengetahuan, lebih gelap warna suit, maka ia akan kelihatan lebih korporat dan formal
-google-

Dan jangan terkejut dengan harganya..
Mencecah ratusan ringgit bergantung pada kualiti dan jenama..
Itu belum lagi kira harga kasut dan beg tangan..
serta beberapa aksesori tambahan yang lain..

Mood ~ pening kepala sebab lepas ni dah kena pakai power suit setiap Jumaat.. huhuh..


7 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

.ciknoey. said...

huhu best pakai blazer nie lia.. rase confident level tu tinggi..

tp xda la salu sgt pakai, time ader event, n time air cond kat office sejuk gile2 je pakai..lw x owg ckp kiter poyo plak.. hurmm.

Aishah Jahirah said...

smart la pakai power suit....nmpk elegen je...

Ana Farhana said...

sy penah pkai time nak wat presentation & tgkp gmbr ! hehe

~cik atin~ said...

naseb bek cekgu xkene pakai camni.. he3

Telor Power said...

wah sangat power...tapi malangnya ia tidak sesuai dgn kerjaya aku.

biela bell said...

erk..tak suka pakai complete suit..huuuu~ rimas ..

aimie amalina said...

aihh
bile la nak merasa pkai suit gini
hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...