^_^

Sunday, 6 May 2012

Barbeque Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor


Hari cuti adalah hari yang sangat aku tunggu-tunggu. Tak kiralah cuti apa pun, janji cuti..  Bahagianya bila  dapat melapangkan minda dan jiwa raga.. ececeh.. hehe.. Nak-nak lagi bila dapat merehatkan diri join aktiviti bersam kawan-kawan.

Kali ini kawan-kawan seperjuangan sudah pun merancang aktiviti perkelahan, dan akhirnya Sg Congkak dipilih sebagai destinasi terakhir. Jum layan gambar-gambar yang sempat dirakam semasa di sana.


 Pintu masuk ke kawasan perkelahan Sungai Congkak




Antara team yang join





Pemandangan di kiri kanan jalan sebelum sampai ke tapak perkelahan



  
Pokok-pokok hutan yang sangat cantik dan saujana mata memandang



  
 Salah satu view yang aku rasa menarik, air sungai yang mengalir sangat sejuk ok!




Aktiviti utama, barbeque yang sedap.. nyam..nyam..


 
 Taraaaaaaa.. ayam yang dah siap masak.. terlalu banyak sampai tak habis dan terpaksa bawa balik.. hehhe..



Marshmallow bakar .. Tak sangka sangat sedap bila dibakar, tapi serius sangat manis.. Yang tak suka manis, better makan camtu jer.. hehhe


Korang yang duduk area selangor dan KL, confirm familiar dengan Sg. Congkak kan?... Air sungai dia sangat sejuk kan???.. hehhe.. Seronok kalu pergi ramai-ramai.... so, ape lagi.. jum cuti2 lagi... :)


5 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Telor Power said...

yeah aktiviti2 begini memang aku suka.

~AmyLiana86~ said...

first time baca entry lia cmni..hehe..biasa puisi jer..hee

ainnoraini said...

Seronokkan pergi ramai2 mcm ni... Mesti meriah...

Ujie said...

akak nama je dok selangor ni, tak sampai2 sg congkak.

echaRierie said...

wahhh..bestnya..
nyum2 ayam2 itu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...