^_^

Wednesday, 15 February 2012

Terkadang.. diuji dan teruji..


Bila kita rasa sedih,

Terluka dan kecewa,

Masalah bertimpa-timpa,

Kita selalu fikir bahawa kitalah orang paling malang,

Diuji dan terus teruji,

Berkali-kali..


Hingga satu saat,

Kita terfikir mengapa harus semua ini terjadi?..

Dan yang terpilih adalah kita?..

Mengapa dan kenapa..

Tiada siapa yang bisa memberikan jawapan tepat..


gambar - google`


Tapi bila kita menerima berita gembira,

Harta melimpah dan rezeki yang tidak disangka-sangka,

Jodoh dan pangkat yang tiba seiringan satu satu ketika,

Tidak pula kita tertanya tanya,

Mengapa kita yang terpilih diantara mereka?

Mengapakah?


Terkadang,

Bila kita merasa kita sangat sedih kerana kekurangan,

Tolehlah kebelakang,

Pandanglah ke bawah.


Maka akan terlihat,

Sesuatu yang lebih menginsafkan,

Sesungguhnya di antara kita dan mereka,

Kita punya kehidupan yang jauh lebih bermakna..



12 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

biela bell said...

erm..betul tu lia..
bila sedih..rasa down..tertanya2 knapa nsib kte mcm nie..tu la.kena muhasabah semula diri nie..

Telor Power said...

kenapa lia asyik sedih aje....

Miss Nadya said...

Ya Allah..syahdu je baca entry ni..:)

nad tengah kesedihan sikit..:)

eeiyss said...

ujian itu tanda kasih DIA kepada kita (^^,) sooo... tabah dan senyum sokmo~

Mr.Clive said...

bawakan banyak bersabar,banyakkan doa dan tabahkan hati...god willing,semua akan berjalan lancar... :)

saharinasaharudin said...

kita diuji sbb kita insan terpilih ;) be strong dear.Allah knows best for us.

Ujie said...

yelah..kalau dpt yg mcm best, tak pulak tanya nape Allah pilih kan? rasa diri mmg layak.

qamarguyz said...

salam ziarah..
benar..optimis & syukurilah dengan apa yG ada..sekurangnya kita masih punya DIA, selamanya

~AmyLiana86~ said...

yer betul..kita patut bersyukur dgn apa yg kita dapat....

Zahirah Dzulkifli said...

Atas semua yang berlaku tak kiralah baik ke buruknya sesuatu tu, bersyukurlah sebab kitalah yang terpilih untuk menghadapi kesemuanya itu dengan tabah :)

cinta siswi said...

ALLAH uji sebab DIA syg kite.. :)

#byk kn bersabar yea syg..

Mishter Izwän said...

that reality right, lumrah manusia, tidak terima dengan ujian dan dugaan dr Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...