^_^

Saturday, 14 January 2012

Takut goreng telur!!!




Errr..

Masak?

Maaf saya tak berapa pakar..

Kedaikan banyak..

Tak pun kita call jer apa2 fast food..

Senangkan..


Kalau tak pandai masak yang susah2,

Masak telur masak kicap pun jadilah..

Nak rasa masakan air tangan bini sendiri,,

Boleh?


Errr,,

Tak pandai laa..

Takut minyak panas mercik laa..

Kan dia meletop2..

Takut!!


-----------------------------------------------------------------


Waduh-waduh,,

Gawat kok begini..

Kalau iya pun tak pandai masak,

Takkan telur pun tak boleh nak goreng?

Benda paling senang tu..


Susahnya….


Bukan nak cakap aku ni hebat memasak..

Kalau hebat,

Dah masuk dah mastercheff,


Tapi sekadar bagi pandangan..

Dan juga sikit nasihat..

Pada mereka yang bergelar wanita..


Wahai kawan-kawan..

Belajar-belajarlah ke dapur..

Cuba try masak..

Yang simple pun okey..

Walaupun tak sesedap kat kedai,


Tapi,


Kita akan rasa puas hati..

Bila kita hidangkan orang yang kita sayang,

Dengan air tangan sendiri..


Cubalah..


>_^



15 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Nunaayat said...

kalau takut letup2..duk jauh sikit dari kuali...:)

telor power said...

kehkehkeh kelakor lah....

kaizen said...

bwak pinggan cver....hehehe

Lia Irdelia said...

@Nunaayat~
hahhaa..
betul2..
dok jauh sikit dari kuali..

@tp~
memang kelakau..
ngeee,,

@kaizen~
hahha,
jadikan pinggan sebagai perisai yer..
hehehe.

aimie amalina said...

gagagaga
betoooll!
ohh sgt suke masok dapo
hehehe

kalau la bole masuk masterchef
heheeh :D

agak masalah said...

air tangan tu penting. pengikat kasih syg (statement tanpa bukti saintifik) hehe

kalau ada masa, mai la jenguk blog sy

Lia Irdelia said...

@mimie~
mesti pandai msk nih..
jum main masak2..
hehhhe

@a.m~
betui la tuh..
air tgn tuh memg pengikat kaseh...
hehhe..
nak2 masak ngn penuh ikhlas dijiwa..
ececeh..

telor power said...

lia: orang melaka ker?

Lia Irdelia said...

@tp~
mengapekah pertnyaan kamu begitu?
hehehe..
why?..why?
=)

telor power said...

sebab lia sebut kelakau bukan kelakar. org melaka kan sebut belakang perkataan ada huruf "ar" akan jadi "au" cth mcm ular jadi ulau, pagar jadi pagau, kan..kan..kan..

smilenajah93 said...

hehee ~ comel !

Hanie Dew said...

huh??? takut goreng telur. biaar betul aku takut goreng ikan ok lagi. tutup je la tak la mercik minyak tu.

tsk tsk tsk

Lia Irdelia said...

@telor power~
bijaksana kamu ini..
kaum kerabatku memang asalnya melaka.. :)

@smilenajah~
hahhaha,
manja2 gedik gitu..

@Hanie Dew~
Nak buat camanaer..
dulu2,
dia tak pernah ke dapur..
hahaaa

Miss Nadya said...

kalau nad masak sedap2 mesti en.boyfie ckp..ni je ke?hish..xbersyukur punya bf..:)

telor power said...

kehkehkeh biasa2 jer jer ar lia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...