^_^

Wednesday, 4 January 2012

Susahnya cari kerja..


Di satu pagi bertempat di hentian bas rapid KL..


Makcik A : Dik, ko keje bank kan?

Aku : a;ah makcik.. betul la tuh..

Makcik A : Boleh tak ko masukkan anak makcik kat tempat kerja ko?

Aku : Erkkk… sekarang ni, tempat saya tak ambil fresh grad makcik (padahal aku pun fresh grad juga)

Makcik A :OO.. yeker, takper nanti kalau ada kosong, ko masukkan nama anak makcik yer..

Aku : er.. InsyaAllah makcik..


-------------------------------------

Wahai makcik yang ku hormati, aku ni bukanlah anak bos, kawan baik bos, bini bos mahupun skandal bos nak tolong masukkan orang kejer macam tu saja.. Semua yang memohon kena ikut tapisan macam biasa. Aku pun masuk kerja ikut Skim makcik.. kontrak sampai bulan 5.. huhu..


p/s : susahnya nak cari kerja sekarang ni.. tempat korang ada kerja kosong x?.. roger2 k, hahaha..


18 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Teenager Housemaid said...

huhu..
saya sendiri tak bekerja..:)

Lia Irdelia said...

@teenager housemaid~
tulah....
betapa kerja itu sgt didambakan.. :)

susulemakmanis said...

tuelah.

Miss Nadya said...

nk cri kerja mmg susah..nad p0wn skrg kerja c0ntrak taw..0wg len slalu mntk krja kt nad klau ad krja k0s0ng..sabau je la..
P/s : nad jual buku 2 sbb xbce..hehe..

Miss Nadya said...

nk cri kerja mmg susah..nad p0wn skrg kerja c0ntrak taw..0wg len slalu mntk krja kt nad klau ad krja k0s0ng..sabau je la..
P/s : nad jual buku 2 sbb xbce..hehe..

Kak Sal said...

emm..itu la an...kalau dah bekerja sila hargai kerja anda yea..

mr.dinie said...

hmm..2 la psal..fresh graduate mkin ramai tp keja x ckup..

smilenajah93 said...

haha !boleh ;pulak makcik ckp mcm tu >..

Anak Wak Mail said...

memang susah nak cari kerja,,mak ayah saya pon suka tanya org camtu masa saya tak de keje dulu..hehe

tp sekarang dah ada keje,,Alhamdulillah..:)

aReLaN said...

mcm bakal dibuka byk je post kt kilang sye.tp engineer la.heheheh..mmg ssh.dlu time cri keje,ntah kli ke berapa interview la br dpt.hmmm

telor power said...

Lia: kerja heavy enngineering minat tak?

Yatie Awang said...

rumah akak ada, tukang lipat kain...hahahhaa..jangan kata orang berpangkat mak cik kat kampung pun sekarang dah pandai nak pakai kebel...

Ujie said...

mmg susah nk cari keja yg ssuai dgn kelulusan degree. sume nak cari yg ada pglmn.

*akak pulak dpt offer kpli, tapi suami tak bg pegi. boleh dia ckp 'bg laluan kat org lain yg lebih perlu'. °__°

aimie amalina said...

huuuu
sy sendiri masih cri kerja
huhuhu
aduhai
mmg susah :((

dwaty said...

insyaAllah pasti ada rezeki... yang penting usaha dan jagan memilih...

Lia Irdelia said...

@susulemakmanis~
tulah kan..
susah2,, huhu..

@misssnadya~
kita pun kontrak juga,,
huhuuhu..

@kaksal~
yup,tq,
sy sedang mghargai kerja saya..
even kontrak..
at least,, ada kojer,
huhu

@mr.Dinie
sebab tu kerajaan adakan banyak skim..
skim utk fresh grad,,
hmmm..

@najah~
dia nak bgi anak dia kojer tuh..
dah lama grad, tpi x kojer2 g..
huhu..

@rifhan~
tahniah lah yer?.
dah serap eh... :)

@arelan~
alaaaa..
sy leh buat marketing,finance & credit jer..
x derk eh.. hehehe..

@telorpower~
sy ex-student civil eng....
tpi lompat to mrketing..
ngeee

@k.yatie~
keje lipat kain?
boleh3..
bpe nk byor saya..
hehe

@k.ujie~
aloh..
sayangnyer..
tpi what 2 do..
husband come first..
heheeh

@mimie~
x per,
kita berusaha..
:)

@dwaty~
betul2.
usaha n jgn memilih..
chaiyo2..
:)

Nizam Ijam said...

xper... selamat mencari lagi :)

Ca Cik Duyung said...

ca da lama menganggur..sob3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...