^_^

Tuesday, 24 January 2012

Penunggu Rimba - Tombiruo



Fuh,, Penat.. Baru saja menghabiskan ayat terakhir novel karya Novelis Thiller Nombor 1 Malaysia, siapa lagi kalau bukan Ramlee Awang Murshid a.k.a RAM. Tajuknya Penunggu Rimba Tumbiruo. Memang novel ni dah lama ditulis, tapi sudah diulang cetak sebanyak 11 kali bermula pada cetakan pertama tahun 1998 sehinggalah tahun 2011.


Aku pasti peminat Novelis Ramlee Awang Mushid ni pasti sudah baca. Dan masih ada 4 lagi novel karya beliau yang masih baru dibeli dan menunggu untuk dibaca.. hehehe.. Untuk yang belum baca, meh aku share sikit synopsis cerita ni..


“Tiga kali surat wasiat itu dipinda. Empat nama telah disenaraikan. Nama kelima telah disingkirkan. Dua belas pembunuhan kemudian dilakukan. Lelaki sadis itu sanggup membunuh kerana nasfu, wang, kuasa dan dendam! Dan setelah 30 tahun, mereka dipertemukan semula episode hidup yang penuh ngeri.”


So, pada yang berminat nak kumpul novel Karya Ramlee Awang Murshid ini, silalah dapatkan di kedai buku berhampiran. Harga untuk cetakan buku ini RM19.90 sahaja dengan 517 mukasurat. Selamat membaca yer..



6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ujie said...

haa..akak dah baca. tapi masa tu pinjam kat library awam je.

Telor Power said...

tak dapat peluang utk membaca lagi

Lia Irdelia said...

@k.ujie~
hahha,
dah agak,
akak mesti dah baca..

@TP~
x ada masa erk?
betul2..
time blaja dulu bnyk jer masa utk novel,
bila dah kerja,
terbatas plak..
huhu,,

Yatie Awang said...

akak dulu suka baca novel, dululah...sekarang? payah..tak banyak masa, akak kalau dah baca terus nak habiskan, tak sabar nak tahu akhirnya macam mana hahhaa, jadi yg paling baik, jangan mulakan

Lia Irdelia said...

@k.yatie~
betul2..
kalau dah start baca,
mesti nak abiskan jugak..
hehee..

Paris Lipton said...

dah baceeee huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...