^_^

Wednesday, 25 January 2012

Kenapa big bos panggil aku?


Harini pergi kerja dengan tidak bersemangat. Al-maklumlah, dah cuti empat hari. Bermakna empat malam jugalah aku jadi burung hantu, tidur lewat pagi. Bangun tidur? sangatlah malasnya,,,

Nak pergi kerja pun jalan macam lengang je, kat bus stop takde sorang pun manusia. Sampai opis jam tepat 8.20, entah kenapalah hati ni berdebar je,, Rupanya-rupanya nak kena panggil dengan big bos.

Alahai... berderau rasa darah bila kena panggil mengejut camtuh... terus aku bawak buku note and pen, nampak rajin sikit, kot-kot la ada maklumat yang ‘beliau’ nak sampaikan. dan aku telah disoal siasat... uhuk2,,,


big bos : awak buat apa ye sekarang?

aku : tengah siapkan credit review syarikat bla,bla,bla..

big bos :siapa punya paper yang awak assist?

aku : memang assign untuk saya incik..

big bos :akaun ?.. siapa masukkan?

aku : saya incik..

big bos : analisis?

aku : errr,,. saya jugak incik..

big bos : awak habis bila yer?

aku : bulan lima...

big bos : ooo... ok..ok..


Persoalannya sekarang... kenapa big bos ni tak tanya sendiri dengan supervise aku.. huhuhuhu.. Apalah agaknya yang bermain difikiran beliau. Dan apa pun yang terjadi selepas ini, aku redha.. huhuhu.. samada akan diserap terus atau tidak???? jeng..jeng..jeng... pasrah jelaahhhh..



6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ujie said...

tu kena interview la tu..

semoga lia dpt sambung kontrak/diserap..insyaallah!

Lia Irdelia said...

@k.ujie~
intebiu?..
hhhu,,
walaupun hati saya x mengatakan begitu,

tapi..
Trimas yer utk wish akak tu,,
:)

Cik Lia Lomi said...

eh, nama sama, heee..semoga Lia diserap ya..

Lia Irdelia said...

@cik Lia Lomi~
heheheh..
sama!..

tq ye cik Lia.. ;)

emy|farid said...

positif2! kalau bukan rezeki, harus ada yang lebih baik dari ini.....

Anak Wak Mail said...

i.Allah,,nak diserap rasanya tu,,rajin je ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...