^_^

Tuesday, 3 January 2012

Kekasihku sahabatku




Terkadang,
Kita tidak sedar,
Ada insan yang sentiasa ambil tahu pasal kita..

Dia intai kita dalam senyap..
Dia bukak wall Fb kita setiap hari untuk tengok post terbaru,
walaupun kita bukan jenis yang rajin post..

Dia tengok semua gambar kita dalam album..
Dia tengok semua tanpa tinggalkan sebarang jejak..

Dia baca setiap post dalam entry blog kita..
Hanya sekadar baca tanpa sebarang reaksi…

Dia dengar setiap masalah kita…
walaupun masalah tu tentang kita dan kekasih kita..
Dia siap cadangkan lagi jalan penyelesaian yang membina..
Walaupun kadang2 hatinya terluka…

Dia ambil berat..
Dia ambil tahu..
Dia cuba beritahu.. bahawa dia sayang kita…
Tapi kita tak pernah sedar…
Kita tak pernah ambil tahu..

Dia cuba cerita masalah dia..
Tapi kita macam dengar tak dengar,
Dan tambah pulak dengan masalah kita yang tak pernah selesai..

Dia cuba tolong kita dalam apa cara sekalipun..
Tapi kita anggap itu perkara biasa
dan terlupa pula ucapkan terima kasih…

Sampai lah suatu hari dia tak ada bersama kita..
Dia menyepi seketika ..
Dan kita mula terasa ketiadaannya…
Kita sunyi tanpa dia…

Kita rasa ada yang kurang dalam hidup.
Tanpa gelak dan tawa bersamanya…
Itulah sebenarnya cinta…

Kadangkala sukar membezakan antara sayang dan cinta..
Antara kekasih dan sahabat..


10 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kawan boleh jd kekasih hati...kekasih hati nak jd kawan semula agak susah...

Teenager Housemaid said...

hm..
saya tak ramai kawan lelaki..
i never can understand this type of feeling..-_-'

smilenajah93 said...

waaa ~~ so sweet . seronoknyaaakan kan ~

Sekamar Rindu said...

salam...


bestnya...pagi2 dah baca puisi yg best ni..:)

Azlan Hasan said...

menarik..hehehe..kadang2 susah nak beza sahabat yang take care dalam diam..nak detect stalker lagi senang..hehehe

Regards,
-Strider-

Miss Nadya said...

sahabat juga boleh bertukar jadi kekasih..

p/s :: dear,betui ka??erm...hari tu ada wedding ktumah makcik nad...taman mawar...pergi tak??

Miss Nadya said...

alamak...tersalah p/s..:)

Ujie said...

masa zaman akak mencari cinta dulu..mmg selalu terkeliru antara sayang dan cinta.

tak pasti kita cinta dia atau sekadar sayang..

*yg pasti skrg, suami adalah sahabat, kekasih..

aimie amalina said...

huuuuu
sakit kalo kene mcm ni
nak kawan
nak kekasih jugak
dan kalo org yg sama
awwww :))


dok dalam situasi ni ke
heeee

Miss Red Apple said...

kak lia...bila sal baca entry nie, sal teringat kat dia tu... sal rasa diri sal nie adalah DIA yg ada dlm entry nie. always stay with him.. slalu peduli pasal dia.. tp lastly, dia cuma seorang kawan yg sal penah jatuh cinta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...