^_^

Thursday, 26 January 2012

Jangan kacau boyfriend saya!

Sumber gambar~google


Teringat satu kisah yang dah jadi sejarah.. Masa tu, zaman remaja ribena lagi. Aku ada rapat dengan seorang guy. Namanya Adzlan. Kiranya macam teman tapi mesra la. Adzlan ni tak pernah cakap langsung pasal status dirinya. Dan aku pun tak pulak tanya.

One day, Adzlan call, berkali-kali, tapi aku tak dapat nak pick up sebab dalam kelas. So, aku just sent sms and say “ sory abang, dlm kelas, later I call u back.”.. So, habis je kelas, aku baru nak call back, terus si Adzlan ni call.

Punyalah terkejut bila suara perempuan yang bercakap. Dialognya lebih kurang macam ni~


Girl : awak ni siapa erk?

Aku : err.. saya lia.. (terkejot)

Girl : saya tau awak lia, tapi apa hubungan awak dengan Adzlan?... saya ni girlfriend dia..

Aku : Gulp.. (telan air liur).. Dia tak pernah bagitau pun dia ada girlfriend.. (aku jawab ala-ala cool)

Girl : Tu lah masalahnya.. hope awak faham.. awak pun perempuan kan.. boleh rasa apa yang saya rasa..

Aku : ……………………………….. +_=


Dia dah sound macam tu, makanya, aku dengan rela hati menjauhkan diri.

Sehari selepas tu, Adzlan mesej aku


adzlan~sorry lia, saya buntu..

aku~sampai hati awak.. jaga diri k..


Dan seminggu aku tak lagi berhubungan dengan Adzlan.

Tetiba girl yang ngaku Girlfriend Adzlan call (pakai nombor sendiri)


Girl : Lia, Adzlan ada cari awak tak.. dah seminggu dia menghilang.. saya risau..

Aku : err.. sory.. saya dah tak jaga dia.. (ayat poyo)

Girl : hmm.. kalau ada dia cari awak, bagitau saya ye..

Aku : ………………… +_=


Motif : Entahlah.. aku kadang rasa kelakar lak.. (masa kejadian, rasa sedihlah.. hehe).. Kadang-kadang, berterus terang itu lebiih baik dari terus berselindung. Ketidakjujuran akan membuatkan lebih banyak hati yang terluka… kan?.. =)



10 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

diana amin said...

mcm dlm drama

emy|farid said...

uuuuuu sedihnya.....
punya ganas pmpuan tu. mana adzlan hilang?

Telor Power said...

kehkehkeh klakor la part awek tu.

naziyatul fatihah said...

berterus terang tu lagi bagus dari tertipo dgn ketidakjujuran :)

Anak Wak Mail said...

kalau suka,,kata kan suka,,jangan memendam rasa..:)

Yatie Awang said...

tak kiralah dalam apa jua kejujuran sangat penting

Ujie said...

sedih, geram, kelakar..semua ada dlm kes ni.

aReLaN said...

uish...adzlan.sket lagi nak sme nama sye.hehehe..macam2 orang ada.try la buat drama.leh cecah box office ni kang.

Teratak Zurai said...

berterus terangkan lebih baik..

Lea Isnawi said...

padan muka pompuan tu

erk boleh tak mcm tu?

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...