^_^

Friday, 30 September 2011

Dear my heart..



Alone..

In my own life..

Silent.

Nothing I can hear..

No body…

There no one I found here..


I look around..

Searching everywhere..

Looking for something..

But I don’t know what its is..


I feel empty..

I feel bored..

I feel the sadness..

I feel so lonely..

Everything seem to put me down..


Where am i?

What I waiting for..


I saw blood..

I smell the fear..

I found scars and scratched everywhere..


When I look around..

And I know..

I am inside my heart..

A Broken heart..


No!.. I don’t want to be like this..

Not anymore..


Dear my heart..

From now on, Please recover..

Smile even its hurt you..

Keep stronger when something hurt you..

I know you can..


Dear my heart..

Throw all the killer virus away…

Think of happy ending life,,

And all will be well..


Trust me and trust your self!!!!



Thursday, 29 September 2011

Tangisan lenaku..


Semalam Aku bermimpi..

Dalam hujan aku berlari..

Mencari-cari arah yang pasti..

Menuju satu destinasi..


Semalam aku bermimpi..

Menyanyi riang memecah sunyi,,

Suara yang gemersik menusuk sanubari,,

Menghilangkan rasa gentar di hati..


Semalam aku bermimpi,,

Walau ku tahu ia hanya Illusi..

Namun tidak aku peduli..

Tetap ku rangkul erat satu jasad yang telah pergi..


Biarpun hanya kutemui dalam lena mimpiku..

Biarpun pertemuan tanpa suara..

Biarpun hanya jiwa yang merasa..

Tetapku syukur padamu yang Esa,,


Sempatku merangkul erat, memeluk kejap..

Menatap indah wajahnya..

Demi menghilangkan resah rindu ini…


Tanpa sedar.. dalam lenaku menangis..



Saturday, 24 September 2011

Racun cinta,, Syarat dari kekasih buat kekasih..




Tidak boleh naik kereta berdua dengan lain jantina.

(awak tak ambil saya, jadi dia tumpangkan saya)


Tidak boleh membonceng motor lain jantina, haram!.

(kenapa dengan awak boleh?)


Tidak boleh menyimpan gambar kekasih lama..

(kalau saya simpan pun, mana awak tau..)


Tidak boleh keluar berdua dengan lain jantina.

(macam awak tak buat..)


Dilarang bergayut dengan lain jantina

(kenapa saya call awak selalu engage?)


Dilarang berbalas2 mesej jiwang dengan lain jantina

(kenapa awak tak bagi tengok henpon awak?)


Kesimpulan???... Betapa sukarnya menyelami sebuah lautan cinta..

andai tidak bijak memberi dan menerima..



Friday, 23 September 2011

PTD – Bukan mudah..


Keputusan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) telah diumumkan.. Dan hasilnya… “ Duka cita anda GAGAL… Ya, sangat sedih dan kecewa.. Tapi tak apalah… aku akan cuba dan terus mencuba sampai berjaya… InsyaAllah…


Antara komen-komen mereka yang Berjaya-

1)Alhamdulillah, saya lulus.. Rasanya dah 5 or 6 kali saya memduduki exam ni. 3 kali lulus exam dan merasa 2 kali PAC dan satu interview.

2)Alhamdulillah saya Lulus selepas selepas 3 kali mengambil ujian ini..

3)Alhamdulillah saya LULUS dalam exam PTD , Ini adalah kali kelima saya ambil exam PTD ni.


Antara komen-komen mereka yang tidak Berjaya-

1)Sy masih gagal lepas PERCUBAAN KE 5 walaupun rasa yakin dengan jawapan naik apa yg dibaca.mungkin masih bukan rezki..akan cuba lagi.. ;-)

2)Ini kali ke-3 masih gagal juga..saya sungguh kecewa sy dh abis work-out.doa,tawakal,cr info,beli tips,mungkin blum rezeki sy..sy akn usaha kuat lg selepas ni..

-------------------------------------------------------------------

~ Ternyata., bukan mudah melepasi Ujian untuk melayakkan diri keperingkat seterusnya bagi menjadi seorang Pegawai Tadbir Diplomatik.. Hanya mereka yang berusaha kuat dan bertuah saja yang terpilih..

~ Meskipun gagal pada percubaan pertama ini, Aku akan terus mencuba dan mencuba sehingga berjaya.. InsyaAllah...



Thursday, 22 September 2011

Tujuan hidup ini..



Lumrah hidup,

Ada putaran seperti roda,

Kita tidak selamanya di atas,

kadangkala kita akan berada dibawah..


Kita tidak pernah tahu..

Apa sebenarnya tujuan kita hidup di dunia ini..

Kita tidak pernah bertanya pada diri…

Apa sebenarnya yang kita mahukan dalam hidup ini..

Persoalan ini memberikan motivasi terbesar dalam diri..


Apabila kita mula mengeluh,

Merasakan diri sering saja berhadapan dengan seribu satu masalah.

Datang dan pergi.. datang tanpa henti..

Ketika itu pandanglah telus melalui hati..


Berkatalah dalam diri,

Syukur, masih lagi ku bernafas di sini..

Syukur, masih lagi ada kesempatan memperbaiki..

Kelemahan diri ini.


Kita ada tujuan dalam kehidupan ini..

Berhenti dari menyalahkan takdir dan harus ingat,

Setiap insan itu dilahirkan lengkap..

Penuh dengan keunikan dan kelebihan tersendiri.


~Kehidupan ini indah untuk dinikmati~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...