^_^

Saturday, 30 April 2011

BiLA Larut Malam...


Fuhh,,, tiup2 sket kat blog nih... dah berabuk upanya... hampir 2 weeks x berupdate..... Tatkala semua sudah tidur, tika itulah terasa2 gatal jari-jemari ini mahu menari di Ruangan keyboard La
ppy Ku ini....


Today...

Nothing much to write...., tapi masih jugak nak bercerita..., ehehheh... hmm..., Setelah segala tanggungjawab as student u berakhir, maka, dengan senang hati saya mengumumkan... saya seorang suri Rumah bertauliah a.k.a pengasuh kanak2... jaga si kiut Adham yang da mula nakal n adiknya adrin... ngeee..:) hee.. Pasnih buley mintak upah.. heheh....... x pe2.. leh slow2 belajar jaga budak... bkn suma owg leh jaga budak nih.. tol x? heee.. jgan mareeee.... :)




Ni lah dia Adham zaQuan n adiknya Adrin Irfan :)


Last two days.
..

Baru pulang dari kampus tERcinta.., hantar report prktikal... hopefully leh la dpt gred yg best.. huuuu... 3 hari 2 mlm bersama teman2 seperjuangn x ckup rasanya utk menghilangkan rindu sambil bertukar2 cerita and op cos bergosip... kikiki.., malam terakhir bersama sempat gak planning g makan seafood kat Kuala Perlis.. Mungkin ni kali terakhir aku ke sana.. huuhu.. em.. mcm2 mkn.. metarang msk pedas, sotong gureng tepung, tomyam, ikan siakap sweet sour n memacam lagilah... memg kenyang giler... mlm tu sampai tertido2 othway balik kampus.. seday jerk rasa coz esoknya dah nak balik KL...


pE2 pun, aku sgt happy at the momenT coz frienship never ends... :) it willl remain 4 eVERRR....



Ni jerk sempat snap... Lepas tu trus Ngap... heheh.


Tuesday, 19 April 2011

Perjuangan belum selesai....


Setiap tugas adalah tanggungjawab, Tanggungjawab adalah perjuangan.... Perjuangan adalah Jihad!!!

Tanggungjawab sebagai pelajar ~
Alhamdulillah, selesai sudah tanggungjawab dan amanah yang terpikul dibahuku sebagai seorang pelajar praktikal.... pejam celik pejam celik aku dah pun menamatkan tanggungjawab sebagai pelajar... alhamdulillah... 4 bulan telah pun berlalu... sedar x sedar 4 bulan juga aku telah meninggalkan bumi kedah yang amat ku sayangi.... Sayang woo.... hampir 3 tahun merantau..., mencari pengalaman juga segenggam sijil bernama ijazah... hmm... Pengalaman merantau yang amat berharga, huhu.. sekurang-kurangya aku adalah jugak kengkwan yg bukan dari tempurungku... eh silap, tanah tumpah darahku, kuala lumpur...., ada jugaklah koleksi kengkawan dari kedah, kelantan, nogori, ganu, Perak n memacam lagilah.. heehhe... belajar budaya n bahasa orang... yang dah tentu2 takkan sama dengan cara hidup dan budaya org2 kg aku kat kl ni.... huuu..

Tanggungjawab sebagai anakanda ~
Sama sekali tidak akan pernah berakhir.... Sesungguhnya aku amat menyayangi bondaku... juga amat2 merindui abah tercinta... aduhai, tidak akan prnah kering air mata ini pabila mengenangkan ketiadaan abah di cc... namun aku percaya abah sentiasa akan ada menyuntik semangat padaku agar terus kuat meghadapi naik dan turun kehidupan ini. Alfatihah buat abah ku tersayang... Buat bondaku, sabarlah... anakanda mu ini akan terus berjuang mencari ruang yang kukuh untuk bertapak... anakmu ini sedang cuba bertatih, memaut pada ranting2 harapan untuk menggapai awan yang masih lagi jauh dari capaian.. Doa dan restu darimu amat2 kuharapkan agar langkah ini tidak sumbang dan terus melangkah dengan penuh yakin... Sesungguhnya anakmu ini terlalu lemah gemalai... eh silap.. lemah longlai tanpa sokongan kuat darimu bundaku...

Tanggungjawab sebagai kekanda,
Ya, aku masih punya 2 adinda kecil biarpun mereka lebih besar dariku... heheheh..., Buatmu adinda2 ku,,, maaf andai aku masih belum bisa meringankan semua kesulitan yang kamu hadapi.. Biar apapun yang berlaku, aku mahu kalian tahu aku sangat syg kamu... aku setia menadah segala luahan hatimu biar apajua yang mahu kamu tumpahkan... aku kan setia di sini...,

Tanggungjawab sebagai adinda,
Hehehe, buat 4 kakandaku, terima kasih atas segala yang pernah sudi kalian kongsikan.... aku akan cuba berdiri diatas kakiku sendiri biarpun adakalanya aku masih merasakan diri ini seperti anak kecil yang masih tidak rela melepaskan pelukan ibunya... aku seperti anak kecil yang masih mahu dibelai dan dimanja. sesungguhnya aku amat merindui saat2 itu....

Tanggungjawab sebagai sahabat,
sahabat, teman, kawan sukar dicari ganti... aku bersyukur memiliki sahabat dan teman2 yang setia dicc di kala hati ini digelapi gumpalan awan yang menumpahkan limpahan hujan mencurah... Terima kasih buatmu yang bernama sahabat... teruslah setia di cc ku, membimbing dan mengingatkanku di kala kealpaan semakin mendekati....

Tanggungjawab sebagai kekasih,
Ada gak eh???? huhuhu... just setia d cc d saat susah dan senang jer lah kot,,, huhuhuhu..., perjalanan hidup ini tidak semudah yang disangka... jika hari ini kamu mencintai aku, tidak mustahil kamu juga akan mencintai dia... jika semalam aku berjanji akan setia d cc, mungkin esok ada pengganti di hati... wallahualam....

Perjuangan masih belum selesai.... selagi jantung masih berdenyut... selagi itu ada amanah yang perlu dilaksana.... Pada pencipta jua kita kembali.... maka kembalilah tunduk, sujud menunaikan amanah yang telah terpahat di dada.... ALLAHUAKBAR....

Sunday, 17 April 2011

Demi Masa....



Setelah masa berlalu....

Aku masih disini..

Tika ini dan selamanya...

Aku akan sentiasa begini...,

Kerja ~ Aku masih lagi dibebani dengan tugasan diakhir2 perjuanganku sebagai seorang budak

pembuat kerja, eh silap.. seorang pelajar pktikal... huhuhu.. Baru nak rilek2, siapkan report yang

masih lagi 1% gerak.. aduai... betapa aku membazirkan masa yang ada selama ini... hmm.. nilah

dia diriku, yang setia dengan tugasan last minit.... hasilnya? mata akan lebam2 bejaga malam...

ditemani radio n unggas malam... what to do... :(

Kesihatan ~ Masih lagi dengan condition yg tidak menyelesakan... huhuhu... rasanya dekat

sebulan dah mcm ni.. demam yang dtg dan pergi... batuk dan selsema yang setia menemani

hariku.. kenapa yerk?? ubat batuk dah 2 botol abis, tpi batuk masih lagi setia disisi.. x perla.

. sekurang2nya ada gak yg setia... :(

Hati ~ Sedang mencari ketenangan... Alhamdulillah, semakin mula perlahan denyutan

kerinduan itu... Biar pun masih berdegup lemah. Terima kasih pada pihak2 tertentu yang

membuatkan hariku terasa terisi dari memikirkan sesuatu yang membuatkan hati ini kembali

terluka.. Adrin n Adham yang sgt comel... makteh cyg sgt2 pada kamu.. gigit2 pp dia... pasti

kamu akn ku rindui kelak.. jgn lupa pada aunti mu ini ya... dont b notty k..


Dia ~ Biarpun hati ini kuat merasakannya, namun biarlah ia beku disitu... sampai bila aku

sendiri tidak pasti... Keputusan yang kulakukan ku fikirkan sgt tepat pada tika dan detik ini..

Fahamilah bahawa aku masih terperangkap dalam duniaku... kamu ku lepas pergi dengan

harapan ketenangan yang dicari kamu temui... Tenanglah kamu... Keputusan ini telah ku layar

jauh dan ia telah pun sampai ke ruang destinasi tempat ku tujui... Andai jatuh pada titik noktah

, maka noktah lah ia... andai tepat menyusuri denai hatimu... terpulang pada bahagia hatimu.

.. Maaf ku dahului andai segala yang berlaku adalah dari kekhilafanku.... aku hanya seorang

wanita yang terlalu lemah dengan apa yang telah ku lalui... Dulu, kini dan selamanya....

Friday, 15 April 2011

Saat Terakhirku....

Pada siapa harus ku luah?


Siapa yang mahu mendengar kesakitan ini berbicara?? Tidak terluah pada kata-kata, tidak pada kamu, kamu, mahupun kamu..... hanyaa Dia..., akhirnya membuatkan ku lebih terdorong untuk mencoret seungkap kata keramat yang tak mampu ku luah padanya.... sy rindu awak.... awk dengar x? saya rindu awak..... :(

Pada siapa harus ku luah?
Tiada yang mampu ku luah biar secoret kata.... biarlah ia kusimpan kemas dalam diari hati ini, lalu lahirlah BIAR HATI BERBICARA... menjadi medan utkku meluah kata, melahirkan segala panahan kata-kata yang terpendam jauh dari sudut hati ini, Yang x mampu digapai, diselami dengan hati yang x pernah memahami...

Pada Siapa harus ku luah?
Andai rasa sakit merindu pada yang mungkin telah jauh pergi... atau sekurang-kurangnya telah sedetik lebih meminggir diri ini hanya kerana sedikit salah bicara... Mungkin aku yang bersalah meluah kata yang mengggores rasa hatinya, namun ia ikhlas ku katakan padanya.... aku tidak mampu bekongsi rasa tentang dia dan masa silamnya... salahkah aku?

Pada siapa harus ku luah?
Andai rasa sedih menghantui diri ini setiap detik dan ketika, tika bayang bersamanya menjelma? pada siapa? pada dia?? mungkin tidak...., Mungkin aku kelihatan seperti biasa dengan mata kasar manusia, tapi jauh disudut hati ini tersimpan satu rasa ynag sukar dimengerti... aku mahukan dia... seperti suatu masa dahulu... setia menemani diri ini... hanya dirinya... tanpa ditemani masa-masa silamnya.... mungkinkah???

Wednesday, 13 April 2011

TeRima Kasih buatmu ....

Buat kau yang bernama Cinta...

Thanks coz pnah buat hati ini kembali berbunga even seketika.... membahagiakan even sedetik lebih,,, eh silap, sedetik cuma...,

Tak terlafaz dengan kata-kata saat kau muncul membawa harapan baru dengan tiba-tiba... mungkin betul kata-kata yang pernah ku dengari dulu, cinta yang mudah datang, mudah jua pergi.... bagimu mungkin... bagiku... tidak sama sekali....


Mungkin silapku.... ku akui... kejujuran yang disalah erti... perlahan-lahan kesangsian mula menjengah hati ini, memaksa aku melakukan sesuatu,,, dan ia ku dapati seakan-akan kutemui jawapannya... oh tuhan... jawapan inikah yang aku inginkan dari sebuah perhubungan?... mungkin YA!...


Tanpa penjelasan ku tinggalkan dia... membiarkan hati ini pulih sendiri... kamu... pergilah bersama dia yang kamu dambakan... aku hanya sandaran... usah lagi dicari hati ini... usah..

Aku bukan yang terbaik buatmu... Biarkan aku sendiri.... hati ini terlalu rapuh... Biarkan ia terus berkecai buat selamanya.... terbaik buatmu, terbaik jua buatku....

Tuesday, 12 April 2011

Sepi Sebuah Hati...


Entah napa, aku rasa minggu ini minggu yang pasti meninggalkan kenangan yang sangat mendalam.... kerja? mungkin... dia? mungkin... aku? juga mungkin..

Hati ini terasa sangat kosong.... patutnya perasaan riang gumbira harus ada dalam hati ini kerana banyak berita gembira yang kuterima dari kerabat disekelilingku.. masing2 dengan cerita gembira yang sedikit sebanyak membuatkan aku turut terasa tempias riang gumbira itu,,, kelahiran dan bakal kelahiran khalifah baru dalam keluargaku... jawatan baru.. semuanya rezeki dari Allah jua.. itu bahagian mereka...

Tapi aku.., kenapa? aku sendiri tidak mengerti mengapa harus wujud perasaan asing dalam hati ini,,, mungkinkah? Hidupku... g kerja, balik kerja,.. semuanya ku lalui dengan kehambaran, semuanya bermula lewat 2 minggu ini..... Laporan praktikal memang aku x usik langsung,,, Oh Tuhan.... Bagaimana harus aku memulakan ia, disaat rakan rakan seperjuangan sudah mahu menamatkan ayat-ayat terakhir laporan mereka...

Akhir2 ini aku sering saja sakit... demam yang dah 2 minggu datang dan pergi.. batuk dan selsema yang x jua kunjung pergi... sedikit sebanyak membuatkan aku semakin kuat dalam kelemahan ini.. Aku yakin, ini adalah dugaan.. Yang mampu membuatkan aku semakin tabah melalui hari2 terakhirku... dengan kembal mengingati-Nya..

Hati... sEkali lagi ku mohon padamu, agar kuatlah untuk terus percaya pada kujujurannya meski pun kadangkala aku tahu aku hanya mampu diri ini tidak mampu utk terus hipokrit pada diriku sendiri... aku cemburu,,,, jeles.. ishhh.. cannot let it go... , terus bersarang dalam diri.... until??
Semoga aku lebih tabah....

Saturday, 9 April 2011

Sayangkah kamu padanya....?

Your answer??

I will answer, yes..., kenapa? usah ditanya... perlukah perasaan sayang itu ada jawapannya?.. bagi sesetengah org mungkin ya.. antara jawapannya mungkin sayang sebab dia sayang saya, sayang sebab dia baik, dia kiutt,,, dia poket penuh... dia melayan saya seperti seorgng raja??? but for me... thats not the best reason why i sayang someone..

Sayanglah dengan penuh keikhlasan, biar bagaimana dia kelihatan, berapa tebal @ kempisnya poket dia, biar baik@kelakarnya dia yang penting saya bahagia dan selamat di sisinya.... selamat???? maksud saya dia mungkin menjadi rebutan ramai, tapi kamu akan nmpak yang seluruh kasih sayangnya tumpah hanya kepadamu..

Mungkin tidak 100% .. mungkin tidak 90%... tapi mungkin hanya 60%... sebab?? dia bukan milik kamu seorang..... dia juga mmpunyai keluarga... ada komitmen pada tugas... dan tidak mustahil dia juga ada spare part... Teman tapi mesra mungkin lebih sesuai kot.... emm... jangan terkejut, kerana ia berlaku...


Tapi sayangkah kamu?

Padanya lagi pabila satu hari terbongkar rahsia yang mgkin membuatkan hatimu berkecai luluh dan mata mula berkaca2?? seperti apa?? mungkin kamu bermadu kasih?? dia sayangkan kamu, dan dia juga sayangkan seseorang yg lain??.. atau dia mungkin pernah buat silap dalam kehidupan yang lepas sebelum bertemu denganmu.

Sayangkah lagi kamu padanya? tepuk dada tanyalah hati...

Mungkin kepercayaan itu sudah semakin pudar.. tapi kasih sayang tetap ada.. teruskan atau tidak?? setiap insan seharusnya patut diberikan kesempatan kali kedua... untuk menebus dan membuktikan kesetiaanya kepada org yg disayangi... tu pun kalau yakin dia sudah insaf,,,, huhuhu.. Seorang perempuan sangat mudah percaya,,, so do i...

Hati ckup lembut dgn janji2 yang terungkap... bila sudah sayang.... kesempatan ketiga???? mungkinkah ada lagi??? mampukah anda? mampukah saya??? terus terang saya tidak mampu...

Harus sampai bila kesempatan itu diberi??? andai hati yang diserah utk dijaga rapi dikhianati buat kesekian kalinya.... hanya yang pernah merasa kecewa akan mengerti... betapa sakit dan tersiksanya jiwa dan perasaan... bagi yang mempunyai perasaan la.. bagi yang tiada rasa tu wallahualam...

Pesananku.... cukup2 la kecewakan orang...


Peringatan buat diri ini jua...
Buatmu yg jauh disana.... maaf andai diri ini diam seribu bahasa...
Buatmu yg setia disisiku,,,, kita teman tapi mesra.....
Buatmu yg wujud didalam hatiku.... setialah pada kata2mu... biar ada yg datang menduga....

Hati ini terlalu rapuh.... usah yang pernah retak itu ditambah rekahnya.......,

kamu sentiasa dihati ini......


TeGuhlah wahai hati..

hachoooo..... bersin lagi... hm... mgkin dosa banyak... jadi bila sakit, dosa2 kecil terhapus... betul ker?? ehehehuheehu.. think positive... even rasa x larat, ku gagahkan jua mengupdatekan diary bloggingku ini... biar hati ini meluah segala... biar lapang dada ini... hmm.

Jumaat-8/04/11,


Makan ~ Lunch yg best n so surprise,,, Thank to my friends,,, u blanja we all... terima kasih daun keladi, lain kali leh treat us lagi.. hehhee.. i cyg u lebih la..., 1st time mkn kt cto... n lain kali leh try lagi... not bad la, tomyam yg best... @ canyon coffee.., thanks agains.. :)

Kerja ~ penghujung minggu yang ku rasakan sgt menguji hati ini.. sebab???? masalah tempat kerja yg x penah ku alami sebelum ni.... yes... aku hanyalah seorang Trainee... ya, aku trainee.. jadi, wajarlah semua masalah itu ditujukan buatku... syabas kepada diri ini kerana sekurang-kurangnya, menjadi sebab aku menjadi lebih kuat.... Sesungguhnya pengalaman itu sesuatu yg berharga.. supaya lebih menghargai kerja org lain.. spy x banyak demand, spy x cerewet, spy lebiih memahami... aku yakin satu hari nnti aku juga akn duduk d tempat beliau berada, n i will become a boss.. a big boss.. InSYAALLAH... biar masa yg menentukan...., aku akan ingatkan diri ini spy lebih sensitif dgn prasaan org lain... prasaan org bwh... prasaan org tgh... prasaan org atas... prasaan orang-orang.....


Hati, ~ Sukar nak digambarkan how i feel now... Betapa sukar untk meluah... tersimpan memakan diri... aku perlukan seseorg.... dlam hati ini hanya terfikirkan dia... kesian dia.. takut dia fikir lain jerk... awak... sory, x berniat mcm yg awak fikir... kita kwn baikkan????... huhu... teman tapi mesra... mesra ker.. mungkin sattu masa dulu... tadi saya kol awak.. tpi sy letak balik,, 1 jam lepas tu, awk kol balik... tpi sy x angkat plak... sory awak.. concern nya awak...


Dia ~ Dia g mana... sampai ati dia... I kol u double triple siang tadi... u jwb dgn 1 msg... Mayb u penat... i'll understand.... Mlm, i kol u double triple, u still x pick up... y? keje? ... kali ni u x respon... x kan x prasan kot... x per... mayb u pnat.. i'll try to understand..., sy sedang cuba menyesuaikan diri,,,,,


Friday, 8 April 2011

gloomy friday Mowning...

Assalamualaikum...

pagi ni hujan renyai2 mengiringi perjalananku ke stesen bus... (nak pegi kerja,,,,) hhuhu.. x brani nak kiss adrin irfan sebelum pegi tadi, coz iam not feeling well.... selsema.... takot bejangkit plak....waaa.. n rasa cam demam dtg balik jer.... dalam bus asik nak terlelap mata jerk... badan x sedap.... sampai depan opis, ada eksiden plak... huhuhu... ngeri rasa... hm... makin demam la rassa... got to go... hope hari ini bejalan dengan cepat... huuu.. :)

Thursday, 7 April 2011

Curi2 tulang apabila bos tiada... kikikiki...

hye... samat tghari for my self.. heheh.. 2day i x stress sgt... relaks2 jer coz.... iam free.. hehhe.. tpi ptg karang dia ada kot.. dgn kesempatan yg ada, i pun mengexplore apa yg ada kat cni... huhu.. bnyak rupanya yg kena kaji ni,,, huuhu.

2day iam very2 happy.... sebab?? ada si kecik comel yang akan datang umah... my sis akan berpantang kat rumah starting from this evening... so, my home sweet home akn jadi lebih meriah... n makin banyak ragamm.. hehehe.. the new comer is Adrin Irfan... umur baru 3 hari..... n merupakan anak buah i yang ke 7... how sweet he is... cant wait....

2nd reason, isss teettt... hati berbunga2.... bunga2 cinta... heheehhee... later i story mory lagi.... layannnnn....

welcome to the blogger blogging world to my self.... =)

 dunno What 2 say... saja2 nak try sebenornyer,,,, dah ada blog ni , lepas ni buleh ler nak memblogginng... hehhe... jam rite now dah pukul 1.25 am, n i supposed to go to sleep.. esok kerjaaaa......  selamat mlm... eh, slamat pagi.... gudnite to my self...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...