^_^

Friday, 16 December 2011

RM 100 Yang hilang..


Apa perasaan anda apabila menyedari not RM100 yang baru diselit celah beg tiba-tiba tidak ada lagi ditempatnya?.. dan anda menyedarinya tatkala berada di kaunter untuk membayar barangan yang dibeli??..

Pucat?..

Gelabah?

Kelam kabut?

Itu yang aku rasa bila berada dalam situasi tersebut,,

Dan mujur ada wang extra lain dalam simpanan.

Walaupun ia bernilai RM100, hampir menitik air mata ini bila mengenangkan kehilangannya. Bukan senang nak dapat duit, apatah lagi duit yang kita dapat hasil kerja sendiri. Puas fikir macammana boleh cicir.. Selongkar beg jangan cakap lah. Dah puas dah menggeledah beg tangan tu. Siap berjalan balik ke tempat yang aku pergi masa nak ambil-barang-barang tadi. Manalah tau tercicir.

Sebelum balik, singgah makan dekat foodcourt. Dengan perlahan2, dan rasa redha dengan kehilangan atas kecuaian sendiri, aku check sekali lagi.. dan… akhirnya.. wang RM 1OO itu masih terselit elok di celahan resit dalam poket kecil yang berzip. Subhanallah.. Sedangkan berulangkali aku check kat celah tu, .. Apa yang aku rasa?.. Syukur yang teramat!.. Ternyata ia masih milik aku.. huuhu..

-------------------------------------------------

Moral of story~

-simpan duit elok2.. duit bukan senang dicari..

-Jangan cepat gelabah bila situasi kecemasan (kecemasan ke?.. erk..)

-Redhalah dengan kehilangan.. hahah..



4 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

alif ismail said...

salam...

datang sini jalan-jalan sebab nak tanye pendapat...

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/lelaki-jambu-vs-lelaki-macho.html

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

mujur ada duwet spare lain kalau x lagi gelabah la kat kaunter tu...:)

Fay said...

simpan duit elok2 yer lepas ni.. rm100 banyak tuuu.. hehe

aimie amalina said...

hayoooo
sgt memberi pengajaran kan..
hehe..alhamdulillah masih rezeki geng eskem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...