^_^

Sunday, 4 December 2011

Cinta Twilight & Cinta Ombak Rindu


Entry personal~

Dah lama sebenarnya nak tengok cerita Twilight ni, sejak belum keluar wayang lagi, tapi baru berkesempatan tengok semalam.. kesiankan?.. hehe..

Sebelum tengok cerita ni, ramai yang cakap bosan, baik jangan pergi tengok, tapi aku nak tengok juga, dan hasilnya, bagi pendapat aku ia tidak mengecewakan..

Memanglah perjalanan cerita agak perlahan sebab ini bukan cerita aksi maut, terjun bangunan, tembak letup sana sini.. dan ada juga slot yang boleh diambil dari segi positif.

Twilight-breaking down ini tentang apa?.. mengisahkan perjalanan kehidupan yang dilalui oleh pasangan Edward dan Bella (vampire & human) setelah berkahwin. Akibat perkahwinan ini, banyak kejadian yang berlaku menyebabkan situasi menjadi tegang. Kesudahannya?.. Agak sedih dan menyentuh hati.. erk..



Cinta membuatkan kita sanggup dan rela untuk berhadapan dengan apa saja dugaan bersama orang yang kita sayang baik dalam susah, mahupun masa senang..


Kesimpulan?.. aku sangat suka cerita ini, dan akan menunggu sambungannya nanti.. Bagi aku cerita ini agak menyentuh hati, ia menjelaskan tentang siapa kita dalam cinta dan betapa dalamnya kasih sayang itu. (aku sorang je kot.. sebab aku memang berhati tisu!)

Ombak rindu??? Nantikan kemunculanku dipawagam..



4 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

echaRierie said...

I love twilight too..hehehe :)

Yatie Awang said...

akak cerita apa pun suka, janji best,,,ahaahaaa...tapi kena tunggu dvdlah akak tak pernah masuk panggung...

shida said...

ari jmat aritu jux tgk 0mbak rindu jer..heee...xsempat nk tgk twilight...hu3..teringin gk nk tgk nt..

ct R miena said...

suka luv story.. xkisah laa cerita apa pun.. hati tisu pun tisu laaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...