^_^

Wednesday, 26 October 2011

No Second Chance for First Impression



Kadang-kadang bila aku duduk sorang diri, aku termenung jauh.. Memikirkan tentang aku dan kehidupanku. Bila bermuhasabah diri, terasa seolah diri ini kecil sekali.. Teringat apa yang aku dah lakukan sepanjang melibatkan diri dalam bidang baru yang aku beranikan diri untuk ceburi.

Terasa sangat kecil diri ini jika dibandingkan dengan rakan-rakan seperjuangan dalam bidang ini. Ternyata aku telah pun bazirkan masa yang berlalu. Aku harus sedar dari awal bahawa perjuangan ini adalah persaingan. Aku sepatutnya memberikan terbaik untuk masa depanku sendiri.

Dan perkara paling penting yang harus aku akui dan sematkan dalam diri adalah..

1)Peluang tidak datang dua kali, harus rebut apa saja peluang yang ada depan mata..

2)Jangan takut untuk mencuba.. Yakin pada diri sendiri.

3)No Second Chance for First Impression..

Itu sangat menekan diri ini kerana telah pun terlepas peluang untuk membuktikan kemampuan diri .. Walaupun menyesal dengan apa yang telah aku lepaskan, tapi aku harus bangkit kembali untuk membuktikan aku jua mampu berdiri di hadapan seperti mereka..

Aku jua mampu berdiri dibarisan hadapan seperti mereka..!!!!



5 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ujie said...

dlm apa jua..first impression mmg penting.
sbb tanggapan pertama akan melekat kekal dlm ingatan org.

lps tu nak ubah tanggapan mmg susah tapi tak mustahil.

Faz Abas said...

blogwalking sblm tido.

setuju dgn Ujie, first impression mmg penting tetapi kena ingat jugak pepatah "don't judge a book by its cover" i.e. sb first impression ni boleh mengaburi mata...sekadar pendapat...

jemput singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com.

hira said...

goodluck! cepat putus asa. usaha sebaik mungkin :)

aimie amalina said...

betul tu geng eskem!
x pe..yg dh lepas tu lepas okeh!
buktikan yg mendtg ni adalah lebih baik dr yg lepas2 taw=]


geng eskem ni selalu support abis2an!

Lea Isnawi said...

never say No before u TRY kan kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...