^_^

Saturday, 8 October 2011

Kanta lekap??



Terasa macam nak pakai contact Lens laa.

Tapi nak pakai yang tak de power je pun.. Tengok orang lain pakai macam best jer..

Kaler coklat Hazel ok ? takpun light Grey..


Tapi risau pun ada, tengok member2 pakai macam senang jer..


Ada yang cakap kalau pakai lens ni, kena jaga elok-elok..

Bukak selepas 8 jam… tukar selepas 3 bulan, Jangan bawak tidur.. dan macam-macam la..

Biasalah tu, ada pro n kontranya..


Apa-apapun, bila dah ada experience pakai nanti, baru boleh cerita.. hehheeh..

Any suggestion?..


8 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

ijA said...

emm..baik xperlu pakai..kene jaga kebersihan sangat untuk pakai kanta lekap ne..kita suka pakai spek dari kanta lekap..hehheee..

budakijaupendek said...

saya tak suka pakai sb saya tak pandai pakai. haha

Lia Irdelia said...

ija~
yeker.. huhu.. tengok org pakai cam best jerk.. heheh

fara~
hahah.. saya juga x reti pakai.. :)

Syara Mohammad said...

Ada macam2 jenis di pasaran.

Saranan I, baik tempah betul2 pada optometrist yer. Jangan sebarangan.

Lagipun, sekarang musim offer contact lens. Sangat berpatutan.

Untuk org yg dah biasa macam I, few seconds dah masuk dalam mata. Lagi2 kalau jenis mata galak. Senang sgt nak pakai.

Err... Yg pasal 8 jam tu, sekarang dah maju. Ada soft lens yg up to 12 hours. Lebih pun takpe as long kena drop Eyemo jgn mata kering sgt.

Tak galakkan sangat kalau takde keperluan. Yang penting, jaga kebersihan. Kuku jgn panjang. =D

Lia Irdelia said...

Syara Mohammad~

yeker camtuh.. huhu.. susah jugak yer nak guna lens ni..

Apa2 pun, Tq a LOTS for sharing info.. :)

~naddy~ said...

nad pakai.. tapi nad kena pakai diameter yg lebih besar dr mata itam, kalau tak, tak selesa..

effect dye bahaye kat org yg tak rabun. nad yg rabun pon, terasa mcm dah bertambah power jee. huhu
tapi tak selesa pakai spekk.. hihi

aimie amalina said...

weeewiiittt!
nnti dh pakai sile bg taw
i want ur testimonial
kikiki



p/s: eh lupe...ye2..kamu bole jadi kwn penyaynag saya..weee..suke!=]

Lia Irdelia said...

naddy~
yeker.. boley bertambah rabun eh..
alamak.. ni yg x best nih.
huhu..

mimi~
hehhee..
sure2.. experienceku akan dikongsi later..
baru nak survey2 jer dulu..

p/s : wah.. best2.. Tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...