^_^

Friday, 23 September 2011

PTD – Bukan mudah..


Keputusan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) telah diumumkan.. Dan hasilnya… “ Duka cita anda GAGAL… Ya, sangat sedih dan kecewa.. Tapi tak apalah… aku akan cuba dan terus mencuba sampai berjaya… InsyaAllah…


Antara komen-komen mereka yang Berjaya-

1)Alhamdulillah, saya lulus.. Rasanya dah 5 or 6 kali saya memduduki exam ni. 3 kali lulus exam dan merasa 2 kali PAC dan satu interview.

2)Alhamdulillah saya Lulus selepas selepas 3 kali mengambil ujian ini..

3)Alhamdulillah saya LULUS dalam exam PTD , Ini adalah kali kelima saya ambil exam PTD ni.


Antara komen-komen mereka yang tidak Berjaya-

1)Sy masih gagal lepas PERCUBAAN KE 5 walaupun rasa yakin dengan jawapan naik apa yg dibaca.mungkin masih bukan rezki..akan cuba lagi.. ;-)

2)Ini kali ke-3 masih gagal juga..saya sungguh kecewa sy dh abis work-out.doa,tawakal,cr info,beli tips,mungkin blum rezeki sy..sy akn usaha kuat lg selepas ni..

-------------------------------------------------------------------

~ Ternyata., bukan mudah melepasi Ujian untuk melayakkan diri keperingkat seterusnya bagi menjadi seorang Pegawai Tadbir Diplomatik.. Hanya mereka yang berusaha kuat dan bertuah saja yang terpilih..

~ Meskipun gagal pada percubaan pertama ini, Aku akan terus mencuba dan mencuba sehingga berjaya.. InsyaAllah...



4 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

NasZ said...

xpe. sabar k? ada rezeki awak nanti.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

Kongsi Apa2 Aje said...

salam BW

banyak2kan bersabar yer awak...mungkin tak ada rezeki lagi tu. yang penting usaha lagi

ingin berkongsi entry..sila paste link entry disini
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

mekasih (^_^)

aimie amalina said...

lia..
huuuu
kite sameeee la..huhuhu
x pela..mungkin x de rezeki kan kali ni...
cube lagiiii!

Lia Irdelia said...

NasZ~
Harap2 ada rezeki tahun depan pulak. :)

Kongsi Apa saja ~
yup.. usaha tangga kejayaan.. :)

mimi~
kamu juga??
huhuhu.. jum.. cuba n cuba lagi..
insyaAllah..
aada rezeki x kemana.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...