^_^

Tuesday, 13 September 2011

Dugaan 2nd day- Aku bukan budak manja!


My Diary – Hari kedua..

Sudah masuk hari kedua pun , macam-macam peristiwa yang jadi.. Alahai.. nak dijadikan cerita, waktu aku sampai saja dekat stesen LRT, aku nampak punyalah ramai umat manusia.. Berduyun-duyun. Rupanya LRT delay.. ada kerosakan la pulak..

Tentionnya.. Dalam hati dah berdebar dah.. Sempat ker aku sampai sebelum jam 9 pagi.. waktu tu jam henpon aku baru je menunjukkan pukul 7.45.. Kalau nak diikutkan, memang sempat sangat.. Tapi tunggu punya tunggu.. LRT tak sampai-sampai lagi… Debar dalam hati jangan cakaplah.. Memang takut sangat terlewat masuk training.. Maklumlah.. Baru hari kedua.. Semangat berkobar-kobar lagi..

Dipendekkan cerita, aku sampai saja dekat LRT Dang Wangi, dengan pantas aku mengangkat kain kebaya hijau yang aku pakai, dan berlari anak bersama kasut tumit ditengah bandaraya kuala lumpur.. pergh… Malu???. Aku dah tak rasa malu.. Yang ada Cuma rasa takut terlewat…

Sampai depan bangunan Bank, Pak Guard dah senyum-senyum kat aku.. Aku pun senyum kelat dan terus menuju ke Lif. Kalau boleh terbang, memang aku terbang dah.. Punch saja kad, jam menunjukkan tepat 9.03 am.. Terlewat!!!.. but its not my false.. dan syukur, mereka memahami… Alhamdulillah… Mujur program tak mula lagi.. waahahah..

Lepas melepaskan lelah dan minum air sekejap, aku terperasan cute Riben yang dok bertempek dekat kasut aku dah hilang sebelah.. Mana la agaknya dia tercabut.. Sebelah ada dan sebelah tak ada.. Terus aku cabut lagi sebelah.. Akibatnya kasut aku dah hilang seri… huhuu.. Bekas cabutan tu terkopek!!!.. Geramnya..

Program bermula…

Kena buat talk dekat depan public.. Sessi meluah perasaan yang selama ini terpendam. Objektif???... Jadikan segala kesedihan dan perkara yang menjadi halangan untuk berfikiran positif itu dibuang.. Bila tiba giliran aku… Aku termenangis la pulak… alahai ni yang leceh ni… Maluuuuuu… Aku tak boleh kalau bercerita tentang abah.. tentang keluarga.. mesti aku nangis…. Bercerita sambil meleleh airmata.. pergh… apa nak buat.. aku tak mampu menahan ia dari gugur… wah!!!

Dah kecoh satu hall aku budak nangis susah berhenti… Pergh… glamour aku.. tapi dengan gelaran yang tak berapa nak bagus tu lah… wahahahaha…. Apa-apa pun… program hari ini menjadikan team kami lebih close dan erat… dan ia menjadi titik permulaan bagiku untuk lebih positif dalam hidup…. YES…. Katakan boleh!!!!! Aku bukan budak manja… Aku boleh berdikari..!!!!



8 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

aimie amalina said...

waaaaaa
awak tawuuu
saya kagum dgn awak
ase sy ade kat situ
huuuuu!
chayok3!
abah mesti bangga... cyg abah kan..=]

Lia Irdelia said...

hahaha..
apa yg nak dikagumkan..
sy mcm awak jugak... :)
btul.. cyg abah!!.. n mak jugak.. :)

ArulchelseA said...

sy suka lewat... kih kih kih

budakijaupendek said...

nasib baik kasut tak hilang.
just hiasan kasut je. hehe

Lea Isnawi said...

lepas ni harus lebih kuat semangat taw dear :)

all da best utk training ni

Freaky said...

program ape tu ? bunyi maca sangat menarik

NasZ said...

bagus la tu. pengalaman tu.

MOHD NASER.com

Lia Irdelia said...

Arul ~
jgn selalu lewat2... :)

fara ~
hahha.. kasut hilang kes naya tu.. :)

Lea ~
yup.. harus lebih kuat.. tq!!!

Firdaus~
Training induksi masuk kerja.. hahaha

NasZ ~
YUP..Pengalaman yg best!.. Tq.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...