^_^

Friday, 9 September 2011

Cintaku milikmu tapi kau milik orang lain..



Pernah tak dengar ayat di atas?.. Atau pernah tak mengalaminya sendiri?.. Pedih tau rasanya apabila merasai pengalaman “cintaku milikmu tapi kau milik orang lain.. Maksudnya apa?... Senang saja, maksudnya, aku mencintaimu, tetapi kau telah pun menjadi milik orang lain. Lebih kurang macam tulah.. Kenapa tiba-tiba bincang isu ini?... haha..

Aku sekarang dah jadi Doctor Love, walaupun aku terkadang tidak dapat mengubati penyakit cintaku sendiri.. Biasalah tu kan?.. Manada doktor yang boleh bedah dirinya sendiri.. Kadang-kadang kaunselor pun sukar untuk menyelesaikan masalahnya sendiri.. hahha.. hari-hari sibuk dengar dan selesaikan masalah orang lain, diri sendiri pun kadang-kala bermasalah.. sesetengah jelah kot…

Apa yang harus dilakukan jika mengalaminya?... Bagi aku, senang saja, just forget it!.. ececeh… Senangnya cakap kan.. hahaha.. Cuba try sekali.. Mau merana badan.. Memanglah.. Melupakan itu mungkin sukar, tapi harus juga dilakukan demi kebahagiaan diri sendiri dan juga orang yang terlibat. Dah si dia ada seseorang yang istimewa, kita nak buat macammana kan?.. Takkan nak pergi rampas pulak.. Walaupun ada insan yang sanggup buat macam tu, .

Dan ada juga orang kata, selagi dia tak kahwin, selagi tu kita boleh mengayat dia lagi… pergh.. boleh pakai ker.. ada jugak yang cakap, orang dah kahwin pun boleh cerai, inikan pula baru bertunang, apatah lagi baru berstatus kekasih… Boleh ker macam tu?.Haha… mana boleh macam tu.. Doakan sajalah kebahagiaan mereka.. tak gitu?... Kalau ditakdirkan si Dia milik kita, pasti dia akan menjadi hak kita juga akhirnya.. Redha ok?.. Chill..



6 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ujie said...

Wah..kes berat nih..

Lupakan je lah..bertepuk sblh tgn takkan berbunyi..

teha said...

kalau dh jodoh xkemana :)

Lia Irdelia said...

ujie ~ yup, btul2, just forget it.. hehe..

teha ~ haha.. kalau jodoh, bertemu juga.. :)..

My Name is Mar said...

Wa sedang menghadapi realiti ini..
Eventhough saling mencintai tapi hakikatnya, dia untuk orang lain.
Cinta tk semestinya memiliki..

aimie amalina said...

weeeee
sy sokong ni!
chilll
kita tidak lemah bila membiarkan cinta itu pergi
tapi kita bertambah kuat dgn cinta tu kan?

Lia Irdelia said...

Mar ~betul, cinta tak semestinya memiliki.. tpi sedih camtuh... hhu..

aimie ~ tq.. kita brtambah kuat dengan cinta.. Harap2 lah.. :)

Tq for reading, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...