^_^

Monday, 8 August 2011

Nak kahwin!.. Semudah itukah?


Kahwin? Berdoa dan berserah..~


Perasan tak..

Pada sapa2 yang dah umor up to 21 ni..

And dah pun habis mengaji..

Bila pegi kenduri jerk..

Atau jumpa kawan2 lama..

Kompom akan ditanya soalan cepumas..


Apa dia?

Dah kerja ker..

Kat mana??

Alahai..

Boringnya,,


Kalau jawab dah.. n kerja biasa jerk,

Diorang akan cakap..

Takkan la kot..

Kan ko blaja tinggi..


Pastu kalau jawab, tak kerja lagi..

Tunggu grad dulu..

Diorang akan jawab..

Janganlah memilih kerja sangat..

Duduk rumah jela kau,

Jaga dapur..

Pergh,..


Time tu kadang2 rasa nak tumbuk pun ada..

Tapi sabarkan je la…

Mulut orang,,


Lepas tu..

Ada soalan lain..

Apa dia?

Bila nak kahwin ni…

Dengar2 dah ada calon..


Alahai..

Tu soalan paling boooring uuntuk didengar..

Tu la payahnya kalau orang pernah tau kita dah couple..

Masalahnya itu dulu..

Sekarang dah single..


Ingat senang ker??

Cinta bukan boleh dicari sesuka hati..

Memilih itu perlu..

Hehehhe..


Hm..

Bukan senang nak kawin ni..

Ada couple kaya pun..

Tapi kurang budi bahasa..


Ada couple baik and romantik gila..

Tapi semayang tak jaga..

Ekonomi pun lebih kurang saja..


Ada couple nampak sempurna..

Tapi Dah pun tiada didunia..


Bukan mudah…..

Tapi Kita usaha....

Berdoa dan berserah..

Senyum selalu…

^_^

8 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

iyan shazlind said...

Insyaallah nanti akan jumpa yg terbaik jugak...teruskan berusaha & berdoa :)

Iera Mehat said...

Ermhhh..tau xpe.. Len kali nak g kenduri kena pakai "ear plug"..hikhik....Insyaallah..ada jodoh xkemana...

Lia-De-Pinky-Leo said...

iyan shazlind & iera Mehat~

hhe,,, hope so...
Thankz erk.. :)

ann said...

setujuuuuuuuuuuuuuuuu. kaya , bijak, ensem/lawa tu semua luaran. bonus. bila-bila masa tuhan bole tarik balik. yang paling penting, hati dan agamanya ;)

Syahir Ramli said...

pekakkan tlnige je ble org tny cmtu...wakaka...troskn aktiviti mkn nasi mnyk...hihih

Lia-De-Pinky-Leo said...

ann ~ yup.. pinjaman saja....

Syahir.. ~ kdg2 nak p pun malass.. heheh.. tapi p gak la.. x p kang, merajuk plak.. hehe

IzZa izaLis ® said...

saya punya problem yg sama. sabo jer la.. doa byk2.. insyaallah, pasti ada someone the best for us.. XD

SITI NOORNADIYANA said...

mulut org masakan boleh d'tutup. huhu. buat jahat org kata, buat baik pon org akan kata jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...