^_^

Wednesday, 3 August 2011

Mesin bantuan pernafasan telah dibuka…, Terima kasih semua..


Syukurku padaMu, Tuhanku..


Hari seterusnya di ICU…

Abang Ngah dah sedar..

Alhamdulillah..

Mesin bantuan pernafasan telah dibuka..

Dan Abang Ngah sudah mula boleh membuka mata..

Biar pun hanya pandangan dan suara yang lemah..

Abang Ngah gagahkan diri untuk berbicara..

Mukanya kelihatan bengkak..

Dan dada yang berombak..


Mujur saja airmata ini tidak gugur dihadapannya..

Biar pun ku cuba menahan getar rasa didada..

Namun hati ini tidak bisa menipu..

Dan zahirnya terlihat jua..

Kelopak mata bergenang akhirnya..


Dirumah..

‘mama, adik nak tengok ayah”

Sedih rasa hati ini..

Mendengar luahan hati seorang anak kecil yang rindukan ayahnya..

Aku terdiam.. dan hanya menunggu mama nya membalas kata tersebut..

“budak kecik tak boleh pergi hospital,, doctor tak bagi..

Nanti kalau ayah dah tukar wad, mama wat video call okey?”


Dan sekecil itu hanya mengganguk tanda memahami..


Ya tuhanku..

Terima kasih..

kerana menguatkan semangat Abang Ngah untuk terus melawan kesakitan nya..

Terima Kasih..

kerana memberi peluang kepada kami untuk melihat senyumannya lagi..

Terima Kasih..

untuk segalanya..


Buat semua yang pernah membaca episode kisah ini..

Terima Kasih..

kerana sudi mendoakan kesejahteraan abang Ngah…

Terima kasih..

kerana sudi memberikan semangat pada diri ini..

Terima kasih..

untuk segalanya..


Syukurku padamu Tuhanku…

>_<

3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

mie said...

alhamdulilah..moga die terus diberi kekuatan...terus la kongsikan pa yg kamu lalui yea..hope everything will be okay!

mie said...
This comment has been removed by the author.
Lia-De-Pinky-Leo said...

alhamdulillah.. harap2 begitulah... terima kasih yerk!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...