^_^

Friday, 5 August 2011

Aku mahu pergi dalam Iman…


Jika sudah sampai masanya...~


Tak tahulah kenapa..

Tiba2 saja dalam hati ni wujud satu rasa yang asing..

Rasa yang takut akan kematian..

Takut yang amat2..


Mungkin banyak faktor..

Mungkin juga sebab seminggu berulang alik ke hospital..

Melihat dan mendengar tentang berita kematian..

Mungkin juga sebab tersesat kat blog bloggers famous yang telah pergi..

Baru-baru ini..


Kematian itu tidak mengenal usia..

Jika tika ini diri ini kelihatan sihat..

Itu bukan jaminan akan terus sihat esok hari..

Sungguh..!!!.. Ia pasti..


Adakah selepas kematian ini..

Ada yang akan merindui.??

Adakah yang akan bersedih??

Adakah yang sudi mendoakan??


Aduhai..

Napa pulak boleh terpikir semua benda2 ni..


Paling mengejutkan..

Aku dah bagi pun rahsia2 penting..

Pada adikku sendiri..

Kira amanatlah tuh..

Huhuu..

Peliknya diri ini…


Mengingati mati itu perlu..

Supaya kita akan sentiasa ingat..

Bahawa hidup ini singkat..

Dan bersedia untuk segala bekal di sana kelak.


Walauapapun..

Aku sentiasa berharap..

Agar tika diri ini dijemput Tuhan..

Aku berada dalam keadaan suci..

Bersih..

Dan dalam iman…

Doaku padaMu Tuhan…


>_<



2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Elie Lily said...

cila cakap pasal mati, seram sejuk dibuatnya! T_T

Lia-De-Pinky-Leo said...

tulah... huhu.. agak seram sejuk... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...