^_^

Sunday, 7 August 2011

1001 Jenis Blogger..


Blogger oh blogger


Semalam… Ada banyak masa lebih sikit,

So, pegilah berjalan2 melawat2 blogger lain..


Dari pemerhatianku ini..

Rupanya bermacam2 jenis blogger ada..

1001 gelagat dan cerita yang dapat dibaca..

Mungkin kebanyakkan blogger lain pun dah tau..


So, kat cni, meh kita share beberapa jenis blogger..

Dengan 1001 jenis tuh..


Biasanya blogger Famous

-Cun! (yang perempuan)

-Tak letak kotak Jerit

-Jarang follow balik, kalau follow tu, kira bertuah la..


Biasanya Blogger budak sekolah

-Suka letak gambar boypren banyak2 dalam blog

-Semuda 11 tahun sudah ada blog..

-Suka pakai ayat yg sukar difahami dan terlalu singkat


Biasanya blogger yang berusaha kejar traffic

-Suka post Entry yang ada unsur/ayat lucah..

-Post isu2 semasa yang hot2..


Biasanya blogger yang berusaha up kan follower

-Memanjang jer join segmen..,


Itu sajalah setakat ni..

Baruku sedar, dalam dunia blog ni,

Macam2 cara blogger buat untuk hidupkan blog mereka..

Ada jugak yang hanya menulis tentang hati dan perasaan..

Dan juga catatan harian..


Walau apapun,

Semua tu adalah hak peribadi..

Setiap blogger ada cara mereka sendiri..

Dan diri ini terlalu kecil..

Dan tidak layak untuk memperkatakannya..

Ini hanya dari pemerhatian saja..


Blog kamu..

Kamu yang punya…

Kan..kan..kan..

Maaf yer kalau ada yang terasa,,


Senyum Selalu…

^_^

8 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

fiq. said...

setuju jugak le

kalau yg famous amos tu, follow,siap buat entry spesel... tak salah

blogger dak2 sekolah

-nyampah tenguk, gedik2 .ayat plak susah gila nak baca, mcm bukan tulis dalam bahasa melayu je

yang join segmen, semua segmen ade goal,ada yg tambah follower, ada jugak segmen yang mintak pengunjung buat kritikan dan ulasan. saya sendiri join segmen, dan corak segmen mcm tu paling suka sebab boleh tahu blog kita mcm mana..

ok, 1001 jenis blogger yg positif? =]

Lia-De-Pinky-Leo said...

hehe,,,

join segmen memang x salah..
saya sendiri join.. Support each other..

Tapi rasanya perlu gak selitkan artikel @ hasil penulisan sendiri..
Barulah namanya blogger yg menulis..
Kan?... huhu..

nway, tq ya.. :)

hanyzham hadny said...

tu lah nama ny
lain padang lain lalang..
lain blog lain plak pandangan..

kalo semua manusia sama bosan la kehidupan ni xda warna warni ny..

fiq. said...

setuju ngn lia =]

Rohaizam Rosli said...

huhuhu.... alamak... Iejam suka join segmen... tp xdela kejar follower pon... saja suka2 join segmen... support kwn2 yg buat segmen... Iejam xbrani nak buat segmen... sbb tu asyik join jer... huhu yela bila ada yg buat msti la dia nak ada org join... so org tu adalah Iejam... hahahaha

Lia-De-Pinky-Leo said...

fiq, hanyzham & Rohaizam~

Betullah tu.. Memasing ada pendapat sendiri..

nway tq ya...
hv a visit again.. :)

Ezad Skytech said...

macam2 jenis blogger ada ye kat dunia blog ni..hee~

Lia-De-Pinky-Leo said...

ezad ~ memang macam2.. 1001 macam.. :) hehhe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...