^_^

Monday, 4 July 2011

Its time to say gud bye..


Hari ke 3 di Kelantan..

Aktiviti?.. macam2.. Dari pagi, pegi jalan kat pasar wakaf Che Yeh..

Cari kepok lekor..

Pas zuhur gerak pergi rantau panjang..

Jalan2 sampai penat..

Menghabiskan hari2 terakhir di Kelantan..

Entah bila nak sampai lagi..

Jum tengok Pic yang sempat dirakam..


Jum Layan..~




Ni pokok jering... Bergayut2 buahnya depan rumah mak tok.. tapi banyak yang dah kering sebab tak de sapa pun yang nak amik makan wat ulam...




Ni pulak buah salak.. sedap tau.. Manis2 kelat. Mahal kalau beli kat pasar.. Sebaldi kitorang amik nak bawak bekal balik kl.. hehe.. Cara nak amik?? memang seksa... nak tau macam mana pokok dia, tengok gambar berikutnya..




Nilah pokok salak.. Dia rendang jer.. nampak lebih kurang macam pokok kelapa sawit dari jauh.. tapi bila dekat, dah tak sama dah.. hehe.. pokoknya penuh berduri dan kena petik dengan penuh berhati2... Kalau nak senang , guna parang, potong dahan hujung dia, pastu ceraikan lah buah salak tu.. hati2, sebab nanti tercucuk duri dia..




Singgah pulak kat rantau panjang... dengan cuaca yang panas, memang berpeluhlah... nak pergi sini, tak perllu lawa2.. tak perlu mekap2 sangat.. sebab kompom cair... kena jalan sepanjang kedai2 yang ada kat situ kalau nak cuci mata... Lebih kurang macam Padang Besar..




Kebanyakkan kedai kat belah dalam jual benda yang sama.. kalau tak jual pakaian, mereka akan jual benda2 makanan. Yang pasti, semuanya manis2..




Buah2 yang beraneka warna dan rasa... dah macam dekat pasar malam pun ada... me beli Laici.. memang manis dan sedapppp sangat...





Penat berjalan, singgah beli n makan cendol kat tepi deret kedai tu... Memang superb la cendol dia.. Fuh.. Melekat abis.. Nak2 plak di tengah cuaca yang terik.. Bayangkan lahh... fuh..




Time nak balik tu, macam biasa ada prosedur dari kastam.. Kena bukak bonet .. Tak taulah dia nak check apa... layankan ajer... semua barang makanan jer.. heeheh,,,



Banyak gambar best yang terlupa nak snap.. Dah nak balik baru teringat tak amik gambar... rugi sangat... Yang ada ni pun last minit jerk.. seday.. huhuhu...

Esok pagi2, bermulalah perjalanan pulang ke Kl.. semoga selamat tiba ke Destinasi..

Gud bye Kelantan..

c u soon..

^_^








3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

She's Gee said...

best ye g kelantan.. kali pertama dan terakhir gee pergi mase form 2 dulu... pastu, dah x penah dah jejak kaki ke sane.... huhu.. ^^

rafiq said...

peh buah salak yg tak tahan tu. sedap nampak. boleh petik camtu je.. pehh... hehe

NasZ said...

suka makan buah salak..huhu..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...