^_^

Friday, 29 July 2011

Interview yang best!!!


Pengalaman sebuah interview..~


Frankly speaking,

This is my second interview in llife..

Yang melibatkan sektor perbankan..

Pengalaman?

Satu pengalaman yang manis untuk dikenang,,,

Ada 3 panel tadi..

Sorang perempuan dan 2 lelaki…

Soalan???? Killer habis…

Sebelum masuk interview dah kena jawab soalan..

Semua kategori soalan ada..

Tapi yang paling tak best, banyakkkkk sangat soalan berunsurkan ekonomi…

Ekonomi Negara pulak tuh..

Dan jugak akaun…

Alamak.. itu bukan bidang saya…

Memang tak jawab la gamaknya…

Nak bantai pun tak tau..

Memang kelakar..

Time interview, kaw2 dia bantai dengan soalan yang merimaskan..

Memang semua yang kita penah belajar zaman kampus dulu..

Tapi dah lupa maa.. hahaha…

5 tahun belajar dalam bidang marketing sebenarnya is nothing!!!!

Merangkak jugak la jawab…

Siap request lagi.. can I speak malay???

And mereka mereka menjawab NO!!

Wahahahhaha….

Kelakar weh..,

Tapi bila sampai satu part lain…

Mulut ni pulak yang tak berhenti berbicara…

Makin lama makin seronok..

Sebabnya kita dah dapat point kekuatan untuk menonjolkan diri..

Hahaha.. kiranya dah back up balik la..

Keluar je bilik interview,

Calon lain cakap, apa lama sangat yang dibualkan tuh….

Lama rupanya…

Harap2 ada la rezeki…

Keputusannya 2 minggu lagi…

So skrang is time to tawakkal…

Wish me… yeahhh!!!

^_^



3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Atiqah Sa'ahiry said...

all the b est..wahh.,,pengalaman interview ..kita lom habis study g..

Azie Azman said...

good luck awak :)
moga-moga rezeki awk ada dekat situ :D

Lia-De-Pinky-Leo said...

atiqah ~ tq.. nanti dah habis study, boleh lah g intibiu keja lak.. hehe

Azie~ tq jugak.. hope masinlah mulut kamu2... heh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...