^_^

Friday, 29 July 2011

Graduan dari Universiti tak famous susah dapat kerja?


Kerja oh kerja~

Betul ker?

Itulah hakikatnya majikan dan orang2 sekarang ni..

Kalau yang mintak kerja tu datang dari U yang top 3,

Dipandang tinggi…

Dah dapat markah bonus…

Belum lagi masuk bilik interview..

Tapi graduan dari Universiti/Kolej yang biasa-biasa..

Tak top 5 pun..

Dipandang biasa…

Dalam hatinya dah berkata..

Patut pun tak dapat kerja..

Amik kos general sangat..

Belajar pun kat U/kolej yang biasa…

Alahai..

Try la tengok dulu..

Barulah nilai..

Hm.. apa nak buat..

Dah mentality orang-orang sekarang..

Tak salahkan mereka 100%..

Sebabnya 1st impression itukan perkara biasa..

Sekali lihat sudah nilai segala yang tersirat di dalam..

Sedangkan yang di dalam tak semestinya sama dengan apa yang dilihat oleh mata..

Apa-apa pun..

Kesimpulan yang diperolehi kat sini..

Kalau kau tu belajar medic jer… blaja kjuteraan jer, maka, ko pandaiiiii……

Kalau kau tu belajar kat U famous, U gempaq, maka… kau hebat……


Tahniah lah….

Renung2kan dan selamat beramal…

^_^

2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

shida said...

huhuhu...
xdapat dielakkan...
UNI yang strong mmg dpt tempat lah di hati bakal majikan...
tp sebagai graduan xkesah mana2 U, kene lah impress interviewer tu kaw2 nyer..hehehe

Lia-De-Pinky-Leo said...

tau takper.. dia kasi kita kaw2.. kita jawab balik kaw2.. hehehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...