^_^

Thursday, 16 June 2011

Suri Rumah?? Oh no.no..not again..


Kerja oh kerja~

Masuk Hari ni me dah pun sebulan setengah bergelar seorang suri rumah… huhu.. Setiap hari menghitung hari yang entah bila nak ada kerjaya sendiri dan bergelar wanita bekerjaya…

Adakah me yang terlalu memiih?? Atau kerja yang terlalu takot nak mendekati me?? Kikiki.. ntahler… dah lama2 jadi seorang suri kepada rumah ini, kebuhsanan mula menjengah… Betul!.. Buhsan! Hari2 buat benda yang sama, kerja yang sama, menghadap rutin yang sama…. Hmm.. camnerlah agaknya suri2 rumah yang setia menjaga rumahtangganya tu.. huhuhu… Mungkin sebab to memg tanggungjwab they all kot… hehhhe.. me blum lagi ada tanggungjawab seperti itu… Maksudnya me ni single lagi k!! hehe…


Hmm.. hari2 me tengok iklan kerja dalam Mudah.my… hari2 me tengok kerja2 kosong yang dok iklan kat Jobmalaysia… Resume dah anta on9 sana-sini.. tapi still jugak macam nih.. huhu.. em kekadang boring gak.. memang borink, Sirius.. huuhu… Bukan per, majikan pun banyak yang memiilh pekerja… Semua nak yang ada pengalaman,,, n semua nak yang ada kenderaan sendiri… Me?? Manalah ada semua tuh.. Sebab tuh me akan sentiasa pilih kerja yang tempatnya dekat dengan transport awam like bus, Lrt, Star, or Komuter. If not, me terpaksa abaikan.. huhuhu..


Tapi x perla… sekurang2 nya leh jugak tlg2 my sis jagakan anak dia.. sementara dia masih dalam cuti pantang kat rumah nih.. nanti dia dah balik perak, kompom me akan bertambah keboringan.. dah takada orang nak rebut2 broad band.. dah takada orang nak teman g jejalan,,, tlg2 masak.. haha… Semua me kena buat alone… Yes.. Alone!


Result Praktikal akn keluar next week.. so, my CGPA akan turut keluar final punya… waaa.. sangat cuak… hmm.. menanti denga penuh debaran…. Hari demi hari yang berlalu, membuatkan me semakin matang dalam membuat keputusan tapi dalam masa yang sama,,,, BUHSAN… huhuhu,,,, Ada sapa2 yg nak offer keja x??? me x mau jdi SURI RUMAH lagi…. Wuhu,,,..


.>_<


0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...