^_^

Monday, 13 June 2011

SunYi Sepi Sudah....

Sunyi dan sepi dah rumah ni..

Kalau seminggu yang lalu suasana rumah riuh rendah dengan jerit pekik budak2 kecik ni, hari ni semuanya dah sunyi.. mujur ada gak dua anak buah yang masih baby ngan abangya umur 2 tahun.. minggu depan, semuanya akan kembali ke sediakala.. my sis dah habis pantang, so dia akan kembali bertugas.. huhu.. what a lonely me.. hanya ada mak n saya kat rumah… sunyinyer…. X per, itu cerita minggu depan.. hmm..

Kalau seminggu ni me sangat2 busy nak mandikan, nak tidorkan, nak suapkan makan diorang semua, lepas ni tak tau pulak apa aktiviti me.. , time diorang ada, me kadang2 terjerit2 nak control budak2 kcik2 nih.. tambah2 bila 2 orang lagi anak buah datang rumah nenek dia ni… so semuanya berjumlah 6 orang.. memang riuh rendahlah..Bayangkan lah 6 orang kanak2 punya ragam dan karenah.

Tengok diorang main2 tu teringat lak kenangan me time kecik2 dulu… Main nyorok2 la.., main cikgu2 la.. main kawin2 la.. hehe… tu semua mainan tradisi agaknya.. ntah sapa la yang ajar diorang permainan tu.. hehehe.. .

Muka Masing2 sunBurn lepas berkampung kat Pantai PD 3 Hari


Tengah Sibuk Makan Ayam Goreng Berjemaah



Layan Makan Ice-Cream.. Nyum2..


Tengok diorang main2 wat me nak tergelak lak kekadang.. Tengok betapa close nya mereka antara sepupu.. Seronok walaupun penat…!!! Sepanjang mereka ada disini, Rumah dah jadi cam taska.. so me n my sis dah siapkan jadual harian untuk diorang…


Kanak2 ribena nih memang dah rutinnya suka main2, bermain dan terus bermain… Banyak Tanya dan terus bertanya tak henti2 slagi mereka tak puas hati dengan jawapan yang di beri.. kekadang penat pulak nak jawap n layan semua pertanyaan diorang.. Mcam2 nak di explorenya… Pe2 pun, me memang kagum la, kat ibu2 yang beranak ramai dan mampu menjaga kesemuanya dengan baik tanpa merungut nih.. uhhuh.. Menjaga budak memang perlukan kesabaran dan semangat yg tinggi.. tol x? setuju x? betullll….. me tak tipu…. Hehe… Percayalahh… hmm.. TQ a lots to my mum kerna telah menjaga me and all my siblings seramai 7 orang ni.. Luv u mak.. Terima Kasih…

^_^


0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...