^_^

Tuesday, 28 June 2011

segmen dan jom dapatkan 1000 follower bulan ini'

Entah kenapa, harini rasa letay n tak sihat je… Baru sempat nak bukak blog.. esok-esok tak tau lah lagi.. Janganlah demam… huhu.. dah rasa tak sedap badan dah ni.. em,, sempat la pulak join satu segmen ni… Sila klik sini kalau nak tau…

Hadiah-hadiahnya:

  • semua penyertaan akan dimasukkan ke dalam senarai bloglist saya yang baru.
  • 30 penyertaan terawal akan mendapat promosi di dalam artikel-artikel saya.
  • 3 penyertaan terbaik akan dapat hadiah misteri

Sekadar cerita Nasihat... trend couple sekarang ~

Tak berapa pandai nak bagi nasihat ni, tapi sikit2 boley la.. Sekadar berkongsi cerita..

Me ada sorang kawan…. Dia ni agak sosial la jugak orangnya… dia ada boyfren yang boley dikatakan hensem la jugak sebab dia pun molek orangnya..

Nak dijadikan cerita, dalam FB , dia selalu je post ayat2 jiwang untuk bf nya… Post gambar2 peluk2 dan tak berapa sopan untuk tatapan umum….

Konon2nya dialah pasangan paling happy n paling romantik sekali… dia jugak dah menghebahkan yang dia akan bertunang tak lama lagi…

setiap hari boleh dikatakan dia akan post la cerita ketidaksabaran nak mengecap hari bahagia tu.. (padahal bertunag sja..)..

Tup2 baru2 nih, me ada dengar yang mereka dah pun berpisah.. kesian kan??? Bercinta macam nak rak, siap umum sana –sini .. post gambar aksi romantis..

Tiba-tiba tak jadi… me tumpang sedih, sebab me pun dapat merasakan kesedihan yang dia alami..

Pengajarannya..,

kalau bercinta tu, tak perlulah keterlaluan…

Tak perlu nak tayang aksi2 berdua yang agak romantik kononnya tu.. Orang lain pun bercinta jugak… n satu lagi..

Dalam Islam sendiri dah menggariskan panduan dalam berhubungan lelaki dan perempuan…

kalau nak bertunang, tak perlulah heboh satu dunia…( kalau boleh..) tapi sekarang dah jadi trend… Brtunang maca majlis kawin… kalau tak jadi sapa yang malu… huuu…

Itu terpulang….. setiap orangkan ada pendapat masing2…

Ada yang terasa??? maaf... >_< .. sekadar luahan rasa,,, Me hanya insan biasa...

>_<

3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

pCL n mmD said...

salam singgah , support anda menuju ke 1k follower..semoga berjaya..usaha pasti jaya !

...erk ! tak perlu nk menunjuk2 la kalaupun syg sangat kat pasangan tu..even dah kawen sekali pun..getik org yg terbacanya....FB..laman sosial la katakan...

Lia-De-Pinky-Leo said...

huhh... yup... kemesraan terlampau.. tq for visiting... :)

abglan said...

Terpulang, asal dalam keadaan yg sederhana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...