^_^

Saturday, 25 June 2011

Rumah keduaku satu waktu dulu...~


Rindu rumah sewa~

Lepak2 kumpul lemak kat rumah ni buat me rasa rindu sangat dengan kenangan dan suasana masa belajar kat kampus.. Huhhuu… rindu sangat… Banyak benda yang buat me rindu.. But this entry me just nak berkongsi cerita pasal rumah sewa… Mesti ramai yang tak setuju bila me cakap duduk rumah sewa ramai2 dengan member tu suatu pengalaman yang sangat best.. heheh..

sebenarnya ia terpulang pada pengalaman masing2.. Kalau kita dapat geng serumah yang sekepala, x der hal la.. tapi bila dapat member yang suka buat hal sendiri, pemalas dan penyepah, memang buat kita rasa bengang la kan?? Hahah…

Alhamdullah, geng2 serumah me dulu memang best.. kamceng baik punya… Xpuas hati sesikit tu, biasalah.. sedangkan lidah lagi tergigit kan?.. Selalunya, pagi2, kitorang dah sesiap nak g kelas.. Naik bus.. kena cepat siap sebab takut bus Poli tinggalkan… So, dalam 7.20 tu dah kena keluar rumah..

Rumah yang kitorang sewa 2 tingkat, area shah alam.. Tapi kitorang amik 3 bilik kat atas.. Tingkat bawah, ada sorang kakak tu duduk.. Dia dah keja time tu.. . Balik kelas pukul 4 lebih, terpaksa naik teksi hari2 sebab rumah jauh nak jalan kaki, bus pulak tak ada… tapi share ramai2, so, x lah rasa sangat..

Kitorang bertujuh.. motor ada satu. So, yang lebih tu kena naik teksi la… x kesah bersempit, janji jimat.. eheh… Paling best, time nak masak makan malam.. Dalam 7 orang ni, bukanlah semua yg handal bab masak memasak.. so, jadual masak n cuci toilet terpaksa dibuat to make sure semua buat kerja… Barulah adilkan??? Heheheh….

Lagipun perempuan ni kenalah belajar2 buat kerja rumah.. betul x???.. rumah sewa ada tv, so, petang2 kitorang lepak2 kat hall ramai2 tido2 sambil berborak n tengok tv.. Sapa2 yg rajin, akan buat cekodok… Bab nih, ada sorang member nama saniah., memang handal… heheheh…. Cekodok kentang dia memang umphh…. Minum dgn air teh o… memang bestlah…. Hahha..

Bila dah kumpul reramai nih, mesti ada sessi bergosip punya… so, macam2 cerita pun keluar.. hhe.. Lepas maghrib, sesiap utk masak makan malam… tikar x derk, so, hari2 bentang pakai surat khabar… lawak giler… makan ramai2 is the best moment yang me rasakan jauh meresap dalam hati…

Yang masak sedap tuh, sampai kembang la jugak kena puji.. hehe… n yang x berapa pandai masak, dah mula pandai sikit2… itulah bestnya duk ramai2.. kita boley belajar masakan kwn2.. tapi kekadang timbul gak konflik sebab berbeza cara potong sayur, cara siang ikan… cara menumis… sebab semua ada resepi sendiri… so, the solution is, bila sowg masak kuah, yang lain jgn sebok, yg lain goreng sayur or masak nasi, or buat air ke.. hehe… n yg tlg masak, akan basuh pinggan… sangat adil… Bestnyer……

Alahai rindu kat kengkawan….Rasa cam nak ulang kenangan tu pun ada gak.. tapi tak boley... Mumuah.. Really miss u all

P/s : nama yg digunakan bukan nama sebenar.. kengkawan, maaf yer… I story mory kesah kenangan kita disini… HEHE… miss u all


>_<


2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Ini Kisah Tia said...

laa , kalau macam tu memang bestlah dapat tinggal ramai2 . biasalh kalau ada gaduh tu kan ..

Lia-De-Pinky-Leo said...

memang besh... hehe.. spend masa sama2.. :)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...