^_^

Wednesday, 15 June 2011

Merah Jambu - Teruk sangat ke???

Merah jambu itu Cantik!

Merah jambu itu cantik! Ya, me tak adalah nak obses sangat dengan warna merah jambu ni, tapi me suka tengok this kind of colour.. Kenapa? Sebab merah jambu membuatkan me rasa my life so cheerful. Ada yang tak suka? Menyampah dengan merah jambu?? Hehe.. itu hak anda.. setiap insan miliki citarsa yang berbeza… setuju?? Memang la, merah jambu sinonim dengan wanita, atau lebih tepat perempuan.. Tapi tak semua perempuan sukakan warna merah jambu ni.. dan tak dinafikan juga ada lelaki yang turut menggemari warna ini..



Best ke tak best???


Merah jambu taklah teruk sangat…

Betul!... mungkin ada yang kata perempuan yang suka this colour is gedik, cemburu manja dan keanak-anakan.. Sukar nak menafikan tapi ia bukan 100% tepat.. Memang ada kajian tentang peribadi mengikut warna ni.. Psikologi juga telah membuktikan.. Tapi masa me buat ujian peribadi warna dalam kursus psikologi dulu keputusannya me tak dapat warna merah jambu pun.. Tapi warna biru !

Me pun tak pasti sejak zaman bila me mula gemarkan this color.. Padahal umur dah tak remaja dah… haha… lawak lak.. Teringat cerita sutun kat tv RTM dulu.. Semuanya merah jambu.. dari beg bagasi, baju, payung, baldi, towel, n segalanya berwarna merah jambu… oh Tidak!!! Me not like that… sikit2 dah la.. hahha..

Merah jambu impianku,

Me ada jugak berangan2 nak miliki bilik sendiri yang berkonsepkan merah jambu… Dari warna dinding, kertas hiasan dinding, dan juga hiasan katil yang turut berwarna merah jambu… Bukan yang light macam puteri umno to, tapi merah jambu lembut jerk.. sedap dipandang mata… Mendamaikan hati dan menenangkan jiwa. Tapi untuk set cabinet bilik dan meja solek, me prefer warna putih solid.. Bestnya…. Pabila putih dan pink bersatu.. Alahai.. bila nk dapat erk… heheh.. Tunggu jadi kaya jap lagi…


Skooter yang Best in Pink -Canteq x?



I want this car... boley x?? huhuhu..



My lover Lappy Color- soon... like-like-like :)



Ni pulak untuk sapa2 yg obses dengan merah jambu... heheh.. sampai Dapur masak pun merah jambu gitu... Kelassss lah... hahah


Walau apa pun, this is just my own point of view… , setiap insankan punya hati dan rasa…

^_^

3 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

orfin mortadza said...

yesss merah jambu memang giler giler lawa.
saya sangat fanatik dengan warne ini.
yeahh bolehh jadi geng nie (:

pAkcHikLucU said...

ele che orfin kte ni,,
obses!!
hahaha

Lia-De-Pinky-Leo said...

yup...... kita geng..., orfin... hehe.. pakchikLucu?? join gak? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...