^_^

Saturday, 4 June 2011

Menghitamkan Kulit yang Hitam


Cuti-Cuti Malaysia...


Hye2… sehari tak pegang lappy terasa rindu sesangat nak menulis… hahha… Bukan pe, agak busy… busy dengan apa???? P mandi laut…. Hahhaha… syok okeh!!!... x kesahlah pasniih nak jadi hitam legam pun, janji hati puas dapat bersaujana di lautan yang luas… ececeh… hehe..


Me tau, ramaiiii yang tak suka nak mandi2 laut ni… takot kulit terbakar… kan..kan.. memang tak dinafikan… memang sunburn without sun block.. haha.. pedih woo…. Tambah2 dengan cuaca yang panas sekarang.. Tapi tak pelah.. sebulan 2 nanti okeylah balik… ehheh.. ,


Harini seharian bermandi-manda di lautan sambil bertungkus lumus mencari remis… Tau tak remis tu apa??? dia adik beradik kerang, kepah, kupang n Lebih kurang macam lala, tapi saiznya sangat halus dan kecil… cara nak cari, mudah je, Cuma kais2 kat gigi air laut jer.. kompom jumpa.. tapi tak semua pantai, remis ni ada… Cuma tempat tertentu dan waktu tertentu jer dia ada.. tempat yang me pergi ni dekat PD.. , dekat dengan rumah peranginan PKNS dan TNB.. sekali kuis jerk, banyak sangat remis yang boleh kita kutip. Tapi kena cecepat lah kutip, sebab ombak akan datang dan menghempas gigi air sambil membawa pergi remis-remis tu… hehe.. seronok sangat tau… ,




Ni Lah remis yang buat we all jadi leka kat tepi pantai nih... hehheeh..


Remis ni isi dia sangat manis.. Tapi bukan manis gula okeh.. kalau nak masak goreng pedas sedap tau..., tapi kalu rebus biasa, titikkan halia ngan bawang putih je pun dah okey.. x perlu letak garam sebab isi dia dah cukup rasa. Uii.... sedap gila makan ratah2.. hehehe..


Dari pagi2 buta me and family dah kua p mandi-manda, sampai la ke tengahari…. Pastu naik, terus sambung mandi pool plak… memang layan…., n now sudah keletihan… esok pagi sambung lagi bermandi-manda…. Iam happy.. happy me..…. With family…… esok, if ada masa, me update lagih… heh… Layanzzz….


0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...