^_^

Saturday, 25 June 2011

Lipas itu menakutkan...


Kenapa saya benci lipas?


Lipas?? Yarkhhhh…. Discusting!!.. sangatt2 geli… Sorry to peminat lipas yerk… huu…. Ada ker? Rasanya semua orang tak suka lipas… ia sejenis serangga yang amat menakutkan dan menggelikan bukan saja me, my self, tapi 99% insan diluar sana… Betul x?? Huhu… anggukan jer kepala…. Hehhe…


Kenapa me x suka lipas??? Ia bermula masa me berumur 6 tahun if tak silap… Masa tu me tengah panjat kerusi untuk ambil sebuah buku atas almari… Biasalah, budak2, pendek n kecik lagi, terpaksa pakai kerusi… tiba2, ada satu rasa yang geli dan kesat kat peha…


Time tu me pakai gaun kembang yang mak jahit sendiri… (thank mak,.. hehe…) sedangkan semut yang kecik tu pun kita terasa dia berjalan atas badan kan? Apatah lagi serangga yang besar bernama lipas nih… Me pun tepis la pakai tangan, tiba2 me rasa macam makin kuat plak ia mencengkam kat peha..Dengan jemari kaki nya yang ada bulu2 (bulu ker???) halus tu, lagilah buat me geli…erkkk... meremang bulu roma....

Terus me selak gaun, bila nampak nampak jer binatang kecik kaler coklat pekat tu, apalagi... dengan sekuat hati me menjerit , terlompat2 atas kerusi sambil mengibas lipas tu guna gaun…. Dah terlompat cam apa kat atas kerusi bulat tu, dah tentu2 jatuh la jawabnya…


Bila dah jatuh, terus hilang tah kemana lipas sekor tu pergi… Meleleh-leleh airmata jatuh bukan sebab sakit, tapi sebab takut sambil suara yang tak reti nak slow menangis… hehehhe… memang lawak… sejak tuh, me memang takot dan geli sangat dengan lipas. Erkk… Geli! Ada lagi cerita pasal lipas nih, tapi ia lebih menggelikan… nanti, me story lagi,,,, heh,,,

^_^

2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

BlueberrY CheesE said...

huhuuh. geli dengan lipas. huhu. mcm mana nak atasi. huhu

Lia-De-Pinky-Leo said...

geli jugak,,, x boley nampak langsung.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...