^_^

Saturday, 25 June 2011

Hantu??? antara percaya dan tidak... Terserah..

Rumah sewaku berhantu??

Lagi cerita pasal rumah sewa… haha… its just a pengalaman yang ingin dikongsi bersama… Yang rajin nak baca tu, dipersilakan.. n thanks yerk… hehe..

Masa tu, me n saniah ada kat CC.. Sedang sibuk nak print assignment.. Almaklumlah, kitorang tak ada printer.. so, bila taip2 n edit lebih kurang, pastu kena pulak print kat CC.. Kat TTDI, Shah alam masa tuh ada belambak CC.. Memang lakulah kalau ada modal n nak buat bisnes.. Mana-mana CC penuh jerk dengan student,,

Masa tengah sibuk nak edit last before print, Saniah dapat kol… Suruh balik cepat.. Cecepat dia tarik tangan me n ajak balik.. Me Tanya napa, dia diam jerk.. dengan nada x puas hati, me Tanya lagi.. Terus dia cakap ada yang tak kena dah jadi kat rumah..

Adui.. Buat me rasa lebih tak puas hati.. ApA pulak yang dah jadi?? Rumah terbakar ker… masuk pencuri ker.. ada serbuan jais ker? Or kenapa???

Saniah pecut laju motor dia…. Rasa nak melayang pun ada, me dah lah kurus kering… kang Ada yang terbang pulak nih… Sampai depan rumah, baru saniah cakap, zu hysteria.. erk??? Biar betul..

Kitorang pun baru jerk nak masuk, pastu kengkawan me dah serbu kitorang kat pintu… me tertanya2, aik, mana lagi sowang??, … Rupa-rupanya dia kat ats sorang2… alahai kengkawan nih, diorang p tinggalkan dia kat atas pulak… huhuh…

Masuk2 rumah memang me dah rasa semacam… meremang jer bulu roma ni,.. tak semua ada kat rumah masa tuh.. kwn dah ada yg nangis2 dah… me pun dah terasa cam takut semacam… Semua berpeluk, ramai2 naik atas n bawak zue turun.. Zu dah lain macam jerk….

Kalau nak tau, rumah kitorang nih memang kadang2 takot sikit.. kekadang bila malam, akan terdengar tapak kaki main2 kat tangga…, pastu dengar bunyi air kat bilik air la.. macam2 la… tapi kitorang senyapkan ajer… x penah pulak amik serius.. Tapi sentiasa akan alert, dan tak akan ada yang duduk atas sorang2 kalau semua ada kat bawah… Seram jer rasa… huhuh…

Berbalik pada cerita asal, pakcik seblah rumah dipanggil n diberitahu…. N pakcik tu pulak panggil pihak yang lebih pakar… a jawanes kelihatannya… Kitorang duduk ramai2 dalam bilik buat bulatan n pakcik tu tengok sorang demi sorang… Me n my friend yang dok meriba member yg histeria masa tuh dah meremang2 bulu roma… Keadaan dia x boley nak cerita kat cni… me pulak yang tetiba jadi seram nih….

Sessi Tanya bertanya dan berubat pun berjalan… Ada yang kuat sikit masa tuh, baca yassin.. Lebih sejam la jugak baru siap… Lepas pakcik tu balik, semua takot nak tido… tapi mata dah mengantuk, so, kit0rang decide tido2 ramai2.. Bayangkanlah, 8 orang sekali tido berpeluk dalam satu bilik… sempit jangan cakap la,,, sebab bilik kecik… huhu….

Esoknya,semua berjalan macam biasa… n We all lebih berhati2…, seram?? Hanya yg mengalami kan mengerti.. huuhu….

Kesimpulannya, jangan jadi terlalu penakut… n jgn pulak nak berani sangat…, harus ada pendinding diri… apa dia???? Jaga solat n jangan tinggal…. Huuuu….

P/s : nama yg digunakan bukan nama sebenar.. kengkawan, maaf yer… I story mory kesah kenangan kita disini… HEHE… miss u all

0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...